Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дизайнерът Фатих Осман: Посланието, което изпраща модният подиум през 2020 е смелостМодата се върти, вкусовете се променят, желанията отминават, но стремежът към себеизразяване е перманентен и налага абсолютната адаптация към промените.През последните месеци световната модна сцена смени курса си на плаване, заради финансовата необходимост да се спаси от потъване, като модата през 2020 е олицетворение на спасителният пояс на емоциите.

В уличния танц на физическо дистанциране носенето на предпазна маска се явява не само начин да композираме тоалет-събитие, но и начин да сигнализираме другите, че сме отговорни хора.Същевременно ако уцелим точните комбинативни пропорции с маска на лицето си можем лесно да създадем шедьовър отговарящ на естетиката на избрания от нас тоалет.

Модата ни е показала колко адаптивна и емпатична би могла да бъде. Сезонът беше изключително тежък. Месеците бяха трудни, но всеки трябваше да намери начин да се задържи на повърхността, без да се остави да потъне в океана на страха, коментира дизайнерът Фатих Осман.

Показа се една много динамична адаптивност от всички. В есенно-зимната линия в момента се забелязват една идея по-смели решения. Смиреността създадена от ситуацията покрай COVID-19 тази година сякаш отприщи една жажда за смелост именно сега, когато на повърхността изплува отново свободата на хората да се изявяват.

Семплото облекло си остава както винаги доста предпочитано, коментира младият дизайнер. Хората все повече се пречупват, както в световен мащаб така и в България. Българите вече имат свободата да се обличат по-смело и по-дръзко, категоричен е Фатих Осман, чието име стана синоним и запазена марка на моделите с ресни, които се очакват да завладеят облеклото през предстоящата есен.

Ние като хора, които се грижим за визията на другите трябва да направим всичко възможно да им осигурим едно бягство от всички натрупани проблеми и цялото събрано напрежение. Именно затова дизайните този сезон са в тази смела насока, за да може хората за момент да почувстват свободата, която липсва доста към този момент. Нека сме по-смели въпреки всичко което се случва около нас, каза в заключение Фатих Осман.

Какви са модните тенденции за сезон есен-зима чуйте в интервю на Ангел Шенков с Фатих Осман в звуковия файл.


Вижте още
с. Давидково

Давидково от миналото до днес

Село Давидково е едно от големите в община Баните. Днес е с около 600 жители, но в миналото е било по-многолюдно. Разположено край левия бряг на Давидковска река, на около 64 км от град Смолян и на 76 км от Кърджали. Надморската височина на селото варира от около 860 м до  1120 м.н.в. В селото има детска градина и училище, читалищната деиност..

публикувано на 23.10.20 в 16:10

Златен лъв за математика Вълчо Милчев от Кърджали

Той е от тези, които срещаш веднъж в живота си. Благ, внимателен, задълбочен, кротък, готов да отстъпи, но ако трябва и да тръгне на революция. Която направи в математиката в България и изведе десет свои ученици до световните върхове. Казва се Вълчо Иванов Милчев и вече е Златният лъв на Кърджали. С наградата вчера, за Деня на Кърджали, го удостои..

публикувано на 23.10.20 в 13:46

Елитните спецчасти на България гостуваха в Кърджали, генералът им е преборил и ковид-19

Видят ли ги, тоест застрашат ли Живота им, противникът няма избор. Защото въпросът е само един: "Аз или той?" А тук има само един възможен отговор: - Елитната спецчаст! Те са невидими. Помнят се винаги от онези, които са спасили. Разпознават ги в следващите животи. Готови са буквално на всичко, защото винаги са от страната на Най-добрите. Пазят..

публикувано на 23.10.20 в 13:31

Модерен поминък: Професия влогър

През последните години в платформите за видео споделяне място заемат не само музикалните видео клипове. Съдържанието им вече изобилства от новинарски репортажи, документални поредици, филми и др. Особено място обаче заемат "влоговете". Казано по-просто "влоговете" са цифрово разказване на истории, извършвано от хора, известни като..

публикувано на 23.10.20 в 11:37

Полицаите в Кърджали излизат на протест

Полицаи от Кърджали се готвят да протестират. Утре, 23 октомври служителите на реда ще се съберат пред сградата на ОД на МВР в областния град под формата на мирен протест. Те ще изразят недоволството си от това, че остават извън списъка на служителите, които ще получат допълнителни възнаграждения заради това, че са на първа линия в борбата с..

публикувано на 22.10.20 в 16:06

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед"! Времето навън е нито топло, нито студено, което означава, че и на нас ни е добре на душичките и сърцата, и само очакваме да си пуснем радио Кърджали. В първата част н а предаването ще ви поканя на изложб а. За първи път, н асред пандемията,..

публикувано на 18.10.20 в 18:31

Художниците добавят цвят в Деня на Кърджали

Насред пандемията в Кърджали, точно преди Деня на Кърджали , 21 октомври, ще станем свидетели на едно цветно събитие, което да ни изкара от стресиращата реалност на КОВИД-пандемията. Художниците на Кърджали ни подготвят есенна изложба, в която ще видим реалността в багри, различни от делничните. А Кърджали - през техния поглед . Това е..

публикувано на 18.10.20 в 15:53