Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радослав Милев сигнализира общината за проблеми на спортната зала над закриятия басейн

Общинският съветник Радослав Милев от Демократична България внесе питане в община Кърджали относно състоянието на спортната зала над закрития плувен басей. Той публикува и снимки в социалните мрежи.

В залата се е появила влага и теч от покрива, а само преди три години е правен ремонт на сградата.

„Аз ходя редовно в тази зала и тази ситуация не е от сега, историята е по-дълга. Още когато течеше ремонта на тази зала аз съм ходил там със заместник кмета Митовска, преди да бъде готово басейна. Тогава ги имаше същите проблеми с тези течове. След това на откриването на залата, което беше 2018 година до колкото си спомням, всичко беше отстранено. Беше измазано и боядисано и залата изглеждаше по-нормален начин. Проблема който ми се струва е, че не са били отстранени течовете, които са основно от покрива, а просто са коригирани с боя местата където се е появила влагата. Сега след проливните дъждове и топенето на снеговете, тавана тече от две места, под прозорците влиза вода и е почнала да пада замазката. Самият под на залата е изпълнен с тартаново покритие, което се рони и вече се вижда бетона под покритието“, казва Радослав Милев.

Съветникът е внесъл питането си в срок и очаква отговор от кмета на общинската сесия, на 26 февруари. Милев очаква да се назначи комисия, за да се констатират проблемите и да се изиска от фирмата, която е ремонтирала залата да отстрани проблемите.

Ремонтът на залата е правен преди три години по думите на Радослав Милев и все още трябва да е гаранционен срок. 

Чуйте още в прикачения звуков файл. 


Галерия

Вижте още

Каква пенсия ни очаква от допълнителното осигуряване?

Темата за втората пенсия е изключително актуална и от тук нататък ще става още по-актуална. От септември месец първите, които ще получат допълнителна пенсия от частните пенсионни фондове са жените родени след 1960г. Причината да има два стълба е необходимостта от диверсифициране на източниците на доход след пенсионирани, каза Владислав..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

Ще улесни ли „Зеленият паспорт“ пътуването на ваксинираните срещу COVID-19?

С цел улеснение при преминаването на граници за имунизираните през летния туристически сезон се подготвя подготвя въвеждането на „зелен паспорт” от Европейската комисия. Предвижда се той да съдържа информация, както за ваксинираните, така и за преминалите тестове или преболедували коронавирус. Зелена светлина за зеления паспорт даде и..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

Нарушават ли правата ни ваксинационните паспорти?

Докато кризата с COVID-19 предизвиква хаос по целия свят, евролидерите обмислят въвеждането на паспорти за имунитет, за да стане ясно кой е имунизиран срещу коронавирусна инфекция. Ваксинационните паспорти може да станат факт до началото на лятото. Новината е от онлайн среща на Европейския съвет. Лидерите са постигнали принципно съгласие,..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен , Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед". И днес ще ви поведа на кулинарно пътешествие, този път до Момчиловци и Триград , където приготвят вкусния пататник, ястие само с няколко съставки, но запечатал духа на Родопите . Рецепта за пататник без кори , ще ни даде..

публикувано на 02.03.21 в 12:19
Тодор Пичуров - Пичура

За 100-годишнината от рождението на Тодор Пичуров откриват барелеф в родното Момчиловци

В родопското село Момчиловци има традиция, която датира от преди 20 години, 50-годишните юбиляри от селото да правят и да оставят дар за селото. Тази година набор 1971 са решили да издигнат паметна плоча на музиканта Тодор Пичуров – Пичура. Възпоменателният барелеф ще бъде поставен на сградата на читалище „Светлина – 1925“. Тази година се..

публикувано на 27.02.21 в 16:39
Юлия Чортленева

Юлия Чортленева: Децата от малките населени места не се различават от тези в големите градове

Учениците от 10 а клас на СУ "Христо Смирненски" в Черноочене и техният преподавател по история Юлия Чортленева изработват визитна картичка на своето училище. Презентацията е по спечелен от тях проект, финансиран от Фондация "Софийска платформа". Една от инициативите по него е срещи с представители на различни професии, включително и журналисти...

публикувано на 26.02.21 в 16:34

Хоумофисът - свобода или затвор?

Спрямо 2019 година се наблюдава огромно увеличение на работещите от вкъщи. Ако през 2019 г. на ниво ЕС, те са били 5%, а за България едва 0,5%, в момента на европейско ниво работещите дистанционно достигат 37 %, а в България почти 30%. Причината, разбира се е пандемията от Covid-19, по време на която все повече хора преминават в дистанционна..

публикувано на 23.02.21 в 12:25