Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Тихомир избирателната активност е слаба

Снимка: Божидар Чолаков


Много слаба избирателна активност отчитат в село Тихомир. До 2 следобед, в двете секции са гласували общо 131 човека от имащите право на глас, които са близо 1000. Габриела Манкова, председател на едната секционна избирателна комисия коментира, че традиционно по-висока е избирателната активност преди обед и 1-2 часа след обяд.

Слаба активност отчитат и във втората СИК.
Според секретаря на комисията Севда Христова, възрастните хора успяват да се справят с машинното гласуване.
Какво казаха събеседниците на репортера Божидар Чолаков от с.Тихомир може да чуете в прикачения звуков файл.

Вижте още
Есен Устренска педи ефир

Пътешественицата Есен Устренска: Сирийците очакват туристи, там не е страшно

Есен Устренска е сред малцината европейци, които са влизали в Сирия през последните единадесет години, след началото на войната. Тези географски ширини винаги са били мечта за младата адвокатка от Кърджали, която е страстен пътешественик. „Когато войната в Украйна избухна, тогава вече моите емоции преляха и нещо в мен също избухна. И всички очи..

публикувано на 27.06.22 в 00:34
Орхан Бакал

Орхан Бакал: В Германия не посрещат с рози, всичко се отвоюва

Нашият редовен слушател Орхан Бакал е от не многото хората, които имат и българско, и немско, и турско гражданство. Живял е в трите страни и разказа какво е общото в живота ни, какво е различното и какво не знаем едни за други. През 90-те години е завършил българска филология. Две години по-късно, като следдипломна квалификация – турски..

публикувано на 27.06.22 в 00:17

В Полковник Серафимово отново ще се пеят песните на Георги Чилингиров

Чeтвъpти нaциoнaлeн фoлĸлopeн фecтивaл c мeждyнapoднo yчacтиe „C пecнитe нa Гeopги Чилингиpoв“ щe ce пpoвeдe нa 25 и 26 юни в родното село на родопския певец Πoлĸoвниĸ Cepaфимoвo. Cъбитиeтo щe бъдe oтĸpитo в cъбoтa, в 11.00 чaca. Фестивала е с конкурсен характер. Тричленно жури ще оценява участниците. Това са: Елена Каневска; Мария Бебелекова и..

публикувано на 23.06.22 в 11:30

В Смолян ще се проведе Родопи филм фест

Ha 07 юли в гpaд Cмoлян щe бъдe oфициaлнo oтĸpит Meждyнapoдния Дoĸyмeнтaлeн Poдoпи Филм Фecт. Фecтивaлът ce пpoвeждa зa втopa пopeднa гoдинa. Opгaнизaтopитe имaт aмбициятa дa гo пpeвъpнaт в тpaдициoнeн фecтивaл нa гpaд Cмoлян. Фecтивaлът ce пpoвeждa в пapтньopcтвo c Гьoтe-инcтитyт Бългapия - cъopгaнизaтop нa Фecтивaлa и c финaнcoвaтa пoдĸpeпa нa..

публикувано на 23.06.22 в 11:15
Снимка: Петя Аргирова

Пирог? Да, български, с череши

Друга рецепта с череши, която лесно може да си направите у дома, това е пирогът с череши. Въпреки че е пирог, този сладкиш не е руски, а български. Рецептата е заимствана от небезизвестната Пенка Чолчева, казва нашата приятелка, кулинарката Петя Аргирова. Много лесно се приготвя и е типичен за България. Ето и коментарът на Петя Аргирова: "Може би..

публикувано на 22.06.22 в 15:09
Снимка: Петя Аргирова

Сладкиш Дунавски вълни с череши за разкош

Черешите са все още сред плодовете, които ни разкриват даровете на лятото. Въпреки че цената им все още е относителна висока, домакините правят от тях сладка, сиропи, компоти, сок, желета и сладкиши. Те могат да бъдат чудесно допълнение към сладолед, или пудинг, "разхлаждайки" ни приятно с тяхната сладост. Ч ерешите са чудесни за прочистване..

публикувано на 22.06.22 в 14:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

От Орлин Баев - хипнотерапевт и психолог пък ще научим кои са признаците на прегарянето на работа, кое може да променим в поведението си и защо работата със сърце и душа, няма как да ни изтощи. Следва една "иновативна" рецепта на мусака със сармички, която ни предлага кулинарката Росица Генчева. Във втората част на предаването, ще ви срещна с..

публикувано на 22.06.22 в 12:15