Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Багдасаров: Ляво обединение е нужно, но при взаимно зачитане

Милко Багдасаров


Няма основания за много голям оптимизъм, но все пак трябва да се даде шанс на идеята за обединение на лявото в българската политика. Така може да се обобщи мнението на областния председател на БСП в Кърджали Милко Багдасаров за проведената среща на представители на леви формации. Кръгла маса под надслов "Лява България - идеи, политики, единение" събра в Националния дворец на културата представители на вътрешната опозиция в БСП и лидери на по-малки леви формации, които са бивши членове на социалистическата партия.

„Посланията, които идват към нас са много противоречиви. Не се откроява целта на това обединение, защото, ако търсим една голяма лява коалиция, това е едно, това е нещо добро. Ако търсим някакъв единен ляв субект и нова лява партия, това нещо е съвсем друго. Ако търсим да предизвикаме някакви процеси, които да повлияят вътре в основната лява партия, в случая нашата партия БСП, това е нещо трето и аз, ако трябва да съм честен, за мен като че ли това, третото нещо, е най-реалното. Могат да се предизвикат много дискусии вътре в партията. … Трябва да се оценя и състоянието на партията. В момента не бих казал, че то е много добро“, коментира областният лидер. Той изрази скептицизъм, че идеята за обединение вляво ще бъде приета от обикновения социалист, защото е консервативен.

Все пак „абсолютно нужно е обединение вляво, но то трябва да е на основата на доверието и уважението помежду ни“, категоричен бе Багдасаров.

Повече подробности в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова
Вижте още

Черничевските баби разказват за лековитото изворче до селото

Екип на Радио Кърджали бе на гости на жените от Групата за афтентичен фолклор в село Черничево, известни навсякъде със своите автентични народни песни, които пеят и с които печелят златни медали по участия на фестивали. Срещата ни бе в читалището – тяхното място за срещи, репетиции и празници. В разговора с тях, разбрахме за  едно чудно място,..

публикувано на 06.02.23 в 15:01

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Накрая ще завършим тази част с едно кулинарно зимно предложение – филе тип „Елена“ по рецепта на Росица Генчева. Във втората част първо си говоря с шеф Пеньо Иванов за две непознати негови страни – поезията и бижутерията. Наскоро той навърши 50. Следва разговор с директора на БНР-радио Кърджали, Красимир Ангелов за възстановеното..

публикувано на 05.02.23 в 17:43

Емил Златев: Съвсем не е златно правило шиповете да болят!

Шиповете са особено мъчителни за хората , които ги имат, но това не е съвсем така, опровергава тези твърдения специалиста по хранене, йога и диететика Емил Златев . Той твърди, че спортистите имат много шипове , които всъщност не болят и че с подходящите упражнения всички болки от тези костни израстъци могат да изчезнат. Какво казва още..

публикувано на 05.02.23 в 16:55

Шеф Пеньо Иванов на 50 - отвъд кулинарията

Шеф Пеньо Иванов отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори бижута и отглежда собствени плодове и зеленчуци. Шеф Иванов е организатор на Националната..

публикувано на 05.02.23 в 16:48

Празникът Кукеровден в Ивайловград се завръща

Кукерската група от ивайловградския квартал Лъджата се завърна от фестивала „Сурва“ в Перник със златен медал за лявото кукерско хоро, което са представили. Сега момчетата от групата се подготвят за местни празник в Ивайловград – Кукеровден. Той е винаги в събота преди християнски празник Сирни Заговезни.  На този ден кукери минават по..

публикувано на 04.02.23 в 14:30

Адв. Марияна Евтимова: Епидемията отключи ескалация на домашното насилие

Адвокат М арияна Евтимова, изпълнителен председател на фондация П.У.Л.С  коментира неприетите от депутатите промени в Закона за защита от домашно насилие, както и генезиса на насилието, предлаганите промени, особеностите на жертвено-насилническите отношения.  "Обикновено като причина се изтъква, че няма  политическа воля.  Не мога да  коментирам..

публикувано на 02.02.23 в 11:45

Бойко Синапов: Ще има достатъчно агнета за Великден

Добре върви агнилната кампания в страната, каза за радио Кърджали председателят на Асоциацията на обединените животновъди Бойко Синапов . Годината е била добра, но в същото време се наблюдава поскъпване на фуражите със сто процента. И още - защо в магазините на големите вериги не се продава българско агнешко месо, освен на два..

публикувано на 01.02.23 в 16:57