Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция, мон амур! Еп. 1

В еп. 1 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур" с водещ Нурай Садулов ще чуете:

Защо наричат Франция "Хексагона"? 

На колко континента се простират границите й? 

Колко големи са територията и населението й? 

Какво е влиянието на френския език?

Богати ли са французите?

Първенства в кои области държи Франция?...

И, разбира се, красива френска музика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
french

Франция, мон амур! Еп.10

В епизод 10 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще ви разкажем много забавни неща за Франция. Какъв е произходът на първоаприлската шега? Какво се случва, ако качиш във влак живи охлюви? Защо франзелите не трябва да се обръщат с „главата надолу“? Кой и как е измислил бикините?..

публикувано на 19.07.24 в 15:40

Франция, мон амур! Еп.9

В епизод 9 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще посетим живописния квартал Монмартър. Ще разберете какво означава името на квартала и с какво е прочут. Ще чуете любопитни факти за една червена мелница и за най-романтичното място на Монмартър. Ще научите каква е историята на базиликата Сакре..

публикувано на 19.07.24 в 15:37
Жана д’Арк

Франция, мон амур! Еп.8

Епизод 8 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов е посветен на французойките. Ще проследим как се развиват правата на жените във Франция. Ще разкажем за Орлеанската дева и нейните подвизи. Ще обясним с какво се славят френските дами. Прекрасните френски песни ще очароват душата ви и ще я..

публикувано на 19.07.24 в 15:35
Пантеонът в Париж

Франция, мон амур! Еп.7

В епизод 7 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ви предлагаме една кратка разходка из Латинския квартал, по време на която ще чуете: Защо кварталът е наречен „латински“ ? Кой известен университет се намира там ? Какво има под купола на Пантеона ? Кои са по-интересните обекти и експонати в..

публикувано на 18.07.24 в 12:31

Франция, мон амур! Еп.6

В епизод 6 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще чуете интересната Легенда за „призрака“ на Лувъра и някои любопитни, странни, учудващи, даже парадоксални факти за Франция. Ще звучи омайващо красива френска музика. 

публикувано на 18.07.24 в 11:54

Франция, мон амур! Еп.5

В епизод 5 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще чуете : Кратка информация за най-известните музеи на Париж и по-специално за Лувъра и неговата пирамида. Много „забавна“ история, свързана с картината “Мона Лиза” на Леонардо да Винчи. Грижливо подбраните френски шансони ще изпълнят душата ви с..

публикувано на 17.07.24 в 09:24

Франция, мон амур! Еп.4

В епизод 4 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще чуете отговор на въпросите: Кои важни международни организации имат седалище в Париж ? Коя е най-посещаваната катедрала, не само във Франция, но и в целия свят? Какво се случва със статуите на юдейските царе и какво е правил Наполеон I в тази..

публикувано на 17.07.24 в 09:06