Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бисеров: ГЕРБ ще имат нужда от спасителни пояси след изборите

Снимка: БГНЕС
ГЕРБ ще имат нужда от спасителни пояси след изборите. Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров в предаването „Неделя 150”. Според Бисеров след изборите Атака и управляващата партия ще се помирят. Те имат нужда един от друг, за да изкарат пълен мандат. Кавгата между двама политически хулигани е временна. Нашите прогнози са, че ГЕРБ ще загуби изборите и ще бъдат принудени отново да потърсят Атака. Такъв тип политици лесно се скарват, защото тяхното партньорство не се дължи на политически принципи, а на взаимна изгода, коментира Бисеров.

Той беше категоричен, че България има нужда повече от нов парламент, отколкото от нови кметове и президент.

Заместник-председателят на ДПС отрече да се е осъществила среща между първия български еврокомисар Меглена Кунева и председателя на ДПС Ахмед Доган по повод на президентските избори. Ние заявихме, че ще изчакаме. Искаме да видим всички кандидати и да видим техните платформи и едва тогава ще вземем позиции. Напълно е възможно да участваме със собствена кандидатска двойка и то двойка, която е ангажирана с партията ни, обясни Бисеров.

Христо Бисеров коментира още, че законопроектът за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност, няма нищо общо с принципите на правото. Всъщност ни се предлагат едни извънсъдебни и най-вече съдебни процедури, в които не се доказват факти и обстоятелства, а се доказват вероятности. Такова нещо няма никъде по света и не е вярно, че този закон е базиран на принципа за гражданските конфискации. Той тръгва от там и стига до някакви висоти на правото, които не са познати. Той не е поправим. Той трябва да се направи отново и изцяло, каза Бисеров.

Според народния представител от ПГ на ДПС, Алексей Петров няма да се кандидатира за президентските избори, ако премиерът Бойко Борисов не го направи.

Продължавам да смятам, че това е флашка, в смисъл на фойерверк, който реално няма да се състои. Целта е да се заяви алтернатива на Бойко Борисов лице в лице, след което, когато Бойко Борисов не се кандидатира, няма да има кандидатура на Алексей Петров. Смятам, че Алексей Петров опитва да се съизмерва с Бойко Борисов, коментира той.

Бисеров беше категоричен, че няма двубой между вицепремиера Цветан Цветанов и лидера на ДСБ Иван Костов. Няма двубой между Цветанов и Костов, защото Цветанов не е на нивото на Костов, така че няма как да правя избор между двамата. Цветанов е опит за политик.

Христо Бисеров отрече да се конкурира с другия зам.-председател на ДПС Лютви Местан за кметския стол в София.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна