Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолет, с който е пътувал Красимир Каракачанов, кацна аварийно във Виена

Снимка: БГНЕС


Самолет, с който е пътувал министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, е кацнал във Виена аварийно.

В предаването „Преди всички“ на БНР Каракачанов заяви, че причината за принудителното кацане е било спукано предно стъкло на пилотската кабина.

„Благодарение на професионализма на летците самолетът беше приземен, макар и аварийно, благополучно на летището във Виена. Дойде друг самолет от София да извози пътниците. Само с 5-6 часа закъснение хората се прибраха живи и здрави“.

Такова спукано стъкло може да доведе до разхерметизиране на пилотската кабина и оттам нататък нещата стават трудни за овладяване, каза Каракачанов след разговор с пилотите.

Вицепремиерът отбеляза, че в самолета не са усетили, че нещо се случва, а са били предупредени, че ще кацнат аварийно. Всички пътуващи бяха спокойни, каза още той.

Красимир Каракачанов коментира и трагичния инцидент в Страсбург: "Това не е приумица на двама-трима луди, които живеят в Европа. Това е сблъсък между две цивилизации. Самата Европа със своята глупаво либерална политика, която позволи подобни тенденции да се развиват и в Близкия изток и в самата Европа, е причина за това, което се случва. В България никога не е сваляно нивото на готовност да се реагира и да се предотвратяват подобни опити за атентати. Работи се и се обменя информация с европейските служби. Нашите служби правят всичко възможно, което могат".

По думите му на днешното правителствено заседание темата ще бъде обсъдена. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна