"В нашия край може да се развива прекрасен винен туризъм, тъй като природата е дала, дала, та не е спряла. Както за вина, така и за история, култура, традиции, природни забележителности. Това е миксът, който прави един винен туризъм успешен", казва Димитър Димитров, един от "Веселите винари". По думите му, виното е прекрасен завършек и акцент на едно посещение в региона.
Около Враца има 6-7 изби. Районът е много близо до София и може да се посети в рамките на един уикенд, изтъква Димитър.
"Всяко вино върви с историята зад него и мястото, на което го консумираш, хората, които ти го предлагат. Виното оставя диря в съзнанието ти. Ние организираме винени пикници на реката. Това преживяване включва 6 вина с местни колбаси, сирена от района, баница от Зверино и разни по-шантави неща", изкушава Димитър Димитров.
"Един малък ресторант на поляната пред ритлите на реката. Това не е дегустация с 20 милилитра вино. Ние сме щедри винари. Освен че дегустираме на най-необичайните места, разказваме на хората за района, за нашата история, за различните видове вина, за основни положения във виното."
Повече по темата чуйте в звуковия файл.