Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свидна Динева: Тази година се акцентира на ваканции за деца с образователен характер

| Интервю
Деца на летен лагер в село Макоцево
Снимка: Евелина Стоянова

Градски лагери в големите градове у нас и образователни лагери в чужбина са хитът тази година, споделя в интервю пред БНР Свидна Динева, управител на туроператор, който предлага такива пътувания.

Тази година има повишен интерес към детските и ученическите пътувания в страната и чужбина отбелязват туроператори. Записванията тази година са започнали по-рано и са с 15 – 20% повече, отколкото миналото лято, споделя тя.

И допълва, че почти двойно е увеличението на екскурзиите в чужбина. Завишен е интересът към езикови и математически лагери в чужбина, като децата, вече участвали в такъв лагер, искат и да отидат и през следваща година.

"Доста рано започнаха записванията и тези ваканционни програми са на две нива. Едното, от популярните тази година, са летните градски лагери, които се организират от туристически агенции в големи градове. Обхващат деца, които през деня са сами и родителите ги записват. Взимат се сутринта и се прибират вечерта, като им се предлага разнообразна програма", разказва Свидна Динева в предаването "12+4".

И допълва:

"Другият интерес - към море и планина, е традиционен и по-различното тази година е това, че се акцентира на ваканции с образователен характер - приключенски, водни спортове. Това е основното търсене. А тази година училищата организират летни лагери още от края на май". 

А хитът са образователни екскурзии за деца в европейски страни, особено голям интерес има към Италия и Хърватска тази година, коментира Динева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна