Eмисия новини
от часа

author: Joan Kolev

Foto: FB/BearSanctuaryBelitsa

7 nga 17 arinj në Belica tani janë në letargji

Gjumi dimëror në Parkun e Arinjve afër Belicës ka pushtuar 7 nga 17 arinjtë që banojnë në zonën e mbrojtur, tha për BTA menaxheri i parkut, Dimitër Ivanov. Shpresat e ekipit janë që këtë vit një pjesë më e madhe e arinjve do të bien në letargji (gjumë..

19.11.23 08:30 |
Foto: arkiva personale

Akullorja me proteina - konsumim pa u shqetësuar për shëndetin

Akullorja është një tundim për shumë njerëz, por e përbërë nga sheqeri dhe yndyra, kthehet në një bombë kalorike, e dëmshme për shëndetin e njeriut. Në mesin e njerëzve të dashuruar pas shijeve të ndryshme të akullores është edhe bashkatdhetari ynë..

18.11.23 20:30 |
Foto: Facebook / Theatres Night

Teatri bëhet i gjallë në një natë si kurrë më parë

Mbi 100 evente në 14 qytete bullgare përfshihen në edicionin e 11-të të këtij viti të veprimtarisë "Nata e teatrove". Fillimi i saj simbolik ishte të premten në skenën e Teatrit të Dramës në Pleven me veprën e "Hamletit". Më 18 nëntor, për disa orë, jeta..

18.11.23 08:10 |
Foto: Bashkia Sevlievo

Fotografi Mirosllav Cvjatkov prezanton jetën nga ana tjetër e botës

Banorët dhe mysafirët e Sevlievos mund të vizitojnë ekspozitën "Pamje nga ana tjetër e botës". Ekspozita dhe autori i saj, Mirosllav Cvjatkov, me origjinë nga Veliko Tërnovo, vizituan qytetin për të zbuluar detaje rreth natyrës, florës, faunës dhe punës..

18.11.23 07:05 |
arkiva personale e Asen Asenov

Trashëgimia e rilindasit Dr. Georgi Llazarov do të vazhdojë të bashkojë komunitetin bullgar përtej Oqeanit

Nuk janë të paktë bullgarët për të cilët ia vlen të flitet më shpesh edhe pas vdekjes së tyre, sepse lanë gjurmë në sfera të ndryshme shoqërore. Disa prej tyre e bëjnë atë në vendin tonë, të tjerët - në emigracion. Sot po flasim për kirurgun Georgi..

17.11.23 07:30 |
Foto: Maja Boçeva

Dy komikse për të verbërit janë tashmë në dispozicion në vendin tonë

Më 13 nëntor 1745 lindi në Francë pedagogu Valentin Ayui, të cilit ia detyrojmë shfaqjen e metodologjisë për trajnimin e personave me probleme në shikim, të quajtur tiflopedagogji. Përsëri atje ai themeloi shkollën e parë me konvikt në botë për të..

13.11.23 07:05 |
Foto: Arkiva personale

Fotografi Oleksander Baron nga Odesa: Gabimisht pretendohet se Ukraina është një vend i huaj për bullgarët e Besarabisë

Ndonëse nga ana arsimore është pedagog i specializuar në fizikë dhe matematikë, bullgari besarabian Oleksander Baron nuk ka punuar as edhe një ditë si mësues. Fotografia kthehet në profesionin e tij dhe një rol për këtë luan edhe vajza e tij, e cila..

10.11.23 07:30 |
Qendra e Komunitetit Bullgar në Uashington

Komuniteti bullgar në zonën e Uashingtonit është i bashkuar pavarësisht largësive

Na bashkon ndjenja e humbur e atdheut, thotë bashkatdhetari ynë nga Uashingtoni, Prof. Asen Asenov, i cili e kalon kohën duke bërë studime mbi bullgarët përtej oqeanit. Pas ndryshimeve demokratike në Bullgari, vala e emigrantëve në Amerikë tërhoqi zvarrë..

07.11.23 07:10 |

European Network of Places of Peace is holding its general meeting in Bulgaria

The municipality of Kaynardzha, located in northeastern Bulgaria as part of the ‎Silistrа region, is hosting the next general meeting of the European Network of ‎‎Places of Peace (ENPP) (October 27, 2023). It unites 14 settlements from 10 ‎European..

27.10.23 07:10 |

Një qendër e re arsimore dhe kulturore do të prezantojë traditat dhe komunitetin hebre

"Në një vend ku nuk ka njerëz, ji ti një person" - thotë një shprehje e mençur që lidhet me kulturën dhe thelbin e komunitetit hebre. Nuk ka statistika të sakta se sa hebrenj ka në Bullgari, por sipas organizatës së tyre"Shallom", komuniteti i tyre..

20.10.23 07:00 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна