Eмисия новини
от часа

author: Joan Kolev

Wichtige Gesetzesänderungen verbessern Vorbeugung und Schutz vor häuslicher Gewalt

In den ersten sechs Monaten dieses Jahres war ein Anstieg der Anrufe bei der nationalen Hotline für Opfer von Gewalt zu verzeichnen. Von Januar bis Juni gingen 960 Anrufe ein, während es im gleichen Vorjahreszeitraum 794 waren. Meistens melden die..

31.07.23 15:55 |

Jean Schejtanow – ein Mann, der Sosopol in seinem Herzen trägt

Sosopol blickt auf eine uralte Geschichte zurück, ist Austragungsort des jährlichen Kunstfestivals „Apollonia“ und eine Muse für bulgarische Künstler. Eine der emblematischen Persönlichkeiten der schmucken Schwarzmeerstadt ist zweifelsohne der..

26.07.23 15:50 |

Shumë talent dhe mendim të guximshëm e çuan Milen Ivanovin drejt rrugës së suksesit

Pothuajse çdo djalë tregon një interes të padiskutueshëm për makinat që në moshë të vogël, dhe kur fillon të njohë markat dhe modelet, shpesh fillon të sfidojë prindërit e tij që të gjejnë se cilat janë markat e makinave që kalojnë nëpër rrugë. Një..

23.07.23 12:35 |

Gjurmë bullgare në fshatin austriak Pulgarn

Në shekullin e 20-të, studiuesi italian Dr. Vincenzo d'Amico shkroi se më shumë se 700 vendbanime në Itali u themeluan nga protobullgarët. Punimet e tij mbi këtë temë ruhen edhe sot në Bibliotekën Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij“...

22.07.23 11:45 |

Die bulgarische Spur im österreichischen Dorf Pulgarn

Im 20. Jahrhundert schrieb der italienische Forscher Dr. Vincenzo d'Amico, dass mehr als 700 Siedlungen in Italien von Protobulgaren gegründet worden sind. Seine Werke zu diesem Thema werden heute in der Nationalbibliothek „Heilige Kyrill und..

15.07.23 12:25 |

Das Schicksal des Referendums über den Euro bleibt ungewiss

Die Mehrheit im Parlament in der Gestalt der Koalitionen GERB-SDS und PP-DB hat den Vorschlag des Initiativkomitees abgelehnt, ein nationales Referendum über die Beibehaltung des bulgarischen Lew als einzige Landeswährung für die nächsten 20 Jahre..

11.07.23 15:31 |

Aderimi i Bullgarisë në Shengen duket gjithnjë e më i mundshëm

Komisioni Evropian ndërpreu të ashtuquajturën mekanizëm bashkëpunimi dhe verifikimi, me të cilin monitoronte proceset që kanë të bëjnë me sundimin e ligjit në vendin tonë. Në arsyet e tij, Komisioni thekson se Bullgaria dhe Rumania përmbushën..

11.07.23 07:15 |

Një shfaqje angleze tregon për shpëtimin e hebrenjve bullgarë

Festivali Ndërkombëtar i Teatrit në Edinburg është një ngjarje vjetore që mbahet që nga viti 1947 në tre javët e fundit të gushtit. Në të marrin pjesë disa nga artistët më të mirë në fushën e arteve skenike. Një arsye për t'i kushtuar vëmendje..

09.07.23 13:15 |

Ish prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev krijoi një lëvizje civile

“Drejtësia për Bullgarinë” është lëvizja më e re civile e shfaqur në skenën politike. Krijimin e saj e bëri të ditur personalisht ish prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev , në një transmetim të drejtpërdrejtë në Facebook. Tani për tani nuk është..

06.07.23 07:15 |

Eine weitere Bürgerbewegung am politischen Horizont Bulgariens, gegründet vom Ex-Generalstaatsanwalt

„Gerechtigkeit für Bulgarien“ ist die neueste Bürgervereinigung auf der politischen Bühne unseres Landes. Gegründet wurde sie von dem ehemaligen Generalstaatsanwalt Iwan Geschew persönlich. Die Gründungsversammlung wurde live auf Facebook..

05.07.23 16:22 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна