Eмисия новини
от 09.00 часа

Festë për fëmijët në BNR me rastin e 1 qershorit

Festa "Ne fëmijët në Radion Kombëtare Bullgare" do t'i gëzojë fëmijët në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve - 1 qershor, nga ora 11:00 në oborrin e Radios Kombëtare Bullgare (BNR). Në festë fëmijët do të kenë mundësinë të argëtohen me shumë muzikë,..

01.06.22 06:00 |

Kur dhe si u shfaqën programet jashtë vendit të radios bullgare (Pjesa 2)

Pasi derisa në vitet 50 të shekullit të 20-të u krijuan programet në frëngjisht, anglisht, gjermanisht, italisht, turqisht, greqisht, serbo-kroatisht dhe shqip, gjatë vitit 1956 Radioja Bullgare krijon dhe emisione në gjuhën arabe. Ky veprim..

15.05.22 07:05 |

Do të ketë një ligj për më shumë muzikë bullgare në mediat shtetërore

Popullarizimi i muzikës bullgare në mediat publike u diskutua nga Komisioni Parlamentar për Kulturë dhe Media. Partia “Vëzrazhdane” propozon që Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) dhe Televiziioni Kombëtar Bullgar (BNT) të detyrohen me ligj që 50 për..

13.05.22 10:27 |

Kur dhe si u shfaqën programet jashtë vendit të radios bullgare (Pjesa 1)

Pasi në vitin 1936 Radio Sofja (atëherë emri i Radios Kombëtare Bullgare) filloi të transmetonte në valë të shkurtra përmes transmetuesit "ELZA" u krijuan edhe programet për jashtë shtetit. Në vitin 1936, informacionet për Bullgarinë mund të..

24.04.22 10:25 |
Ivan Nikollov

Radio Bullgaria u nda me një nga regjisorët e saj më të mirë të zërit

Më 28 mars, në moshën 62 vjeç, papritmas u largua nga jeta kolegu ynë i dashur Ivan Nikollov – një nga regjisorët më të mirë të zërit, i cili i kushtoi mbi 30 vjet prej jetës së tij Radios Kombëtare Bullgare. Ivan ishte një erudit i madh dhe kishte..

29.03.22 17:59 |

Mjetet nga koncerti “Së bashku për Ukrainën” do t’i jepen Kryqit të Kuq të Bullgarisë

Mbrëmë në Teatrin Popullor “Ivan Vazov” në Sofje u mbajt koncerti bamirës “Së bashku për Ukrainën” në mbështetje të viktimave të luftës. Organizatorë të veprimtarisë ishin Radioja Kombëtare Bullgare, Televizioni Kombëtar Bullgar dhe TeatriPopullor..

29.03.22 09:53 |
George Kaish në Radion Kombëtare Bullgare

George Kaish: Moldavia është atdheu im, Bullgaria është atdheu im historik

Ai është vetëm 19 vjeç, por tashmë ka pasur një sukses serioz si drejtues i një talk show në radion Albena të Moldavisë. George Kaish është student në Bullgari për 6 muaj - ai studion për Marrëdhënie Ekonomike Ndërkombëtare në Universitetin e..

23.03.22 10:38 |

BNR dhe media të tjera bullgare u sulmuan nga hakerë për shkak të luftës në Ukrainë

Transmetimi online i programeve të Radios Kombëtare Bullgare - BNR në platformën binar.bg u komprometua më 6 duke u gdhirë 7 marsi kur u tentua një sulm haker. Problemi u hoq. Përmbajtja e Radios Kombëtare Bullgare është sërish e disponueshme në..

07.03.22 13:03 |

Në shenje të solidaritetit me Ukrainën BNR dhe radiostacione evropiane njëkohësisht transmetojnë këngën “I jepni paqes një shans”

Radioja kombëtare bullgare – BNR u përfshi në iniciativën evropiane për solidaritet dhe pozitë unike ndaj luftës në Ukrainë. Me propozim të Radios Publike të Berlinit RBB radiostacione publike dhe tregtare evropiane transmetojnë njëkohësisht..

04.03.22 09:53 |

BNR siguron qasje në programin e radios ukrainase

Programi i radios ukrainase, e cila është pjesë e Kompanisë Kombëtare të Radios dhe Televizionit Publik të Ukrainës, tashmë është i disponueshëm në platformën e internetit "BINAR" të Radios Kombëtare Bullgare. Kështu, Radioja Kombëtare..

01.03.22 09:52 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна