Eмисия новини
от 22.00 часа
Nikolla Jankov

Nikolla Jankov: Moratoriumi mbi çmimin e energjisë elektrike është i papajtueshëm me ekonominë e tregut

Moratoriumi për çmimet e energjisë elektrike për familjet, ngrohjen qendrore dhe ujin është një veprim zhgënjyes, i papajtueshëm me konceptin e “ekonomisë së tregut”, tha për BNR, Nikolla Jankov, ish Zëvendësministër i Ekonomisë dhe Transportit...

16.12.21 17:57 |
Pavlina Panova

Për herë të parë një grua drejton Gjykatën Kushtetuese

Gjyqtarja Pavlina Panova është kryetarja e re e Gjykatës Kushtetuese. Ajo zë vendin e Boris Vellçevit, të cilit dje i skadoi mandati nëntëvjeçar. Panova është gruaja e parë që zgjidhet kryetare e Gjykatës që nga krijimi i saj në 1991. Ai është..

16.11.21 15:35 |

Presidenti do të mbledhë sa më shpejt parlamentin e ri

Në kohë sa më afërt, pas shpalljes së emrave të deputetëve, do të mbledh Kuvendin Popullor. Besoj se palët do t'i kapërcejnë mosmarrëveshjet në emër të një të ardhmeje të përbashkët dhe do të ketë një shumicë të qëndrueshme. Kështu deklaroi..

15.11.21 15:23 |
Kirill Petkov

Kirill Petkov është bërë ministër në kundërshtim me Kushtetutën

Dekreti i 10 majit i Presidentit Rumen Radev për emërimin e Kirill Petkovit si ministër i ekonomisë në qeverinë e parë të përkohshme të Stefan Janevit është jokushtetues. Petkov ka pasur shtetësi të dyfishtë , vendosi Gjykata Kushtetuese. Vendimi..

27.10.21 15:04 |

Gjykata Kushtetuese vendosi se “seksi” është vetëm një koncept biologjik

Termi “seks”, sipas Kushtetutës, duhet kuptuar vetëm në kuptimin e tij biologjik, vendosi Gjykata Kushtetuese me 11 vota pro. Kundër ka qenë vetëm Georgi Angellov, njofton gjykata. Pyetja: “Si duhet kuptuar termi “gjini” i përdorur në..

26.10.21 15:12 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori po sulmon rregullat e procedurës së parlamentit në Gjykatën Kushtetuese

Kryeprokurori Ivan Geshev paraqiti një kërkesë në Gjykatën Kushtetuese për të shpallur jokushtetuese dispozita të Rregullores së Punës së Kuvendit Popullor, sipas të cilave ai duhet të paraqitet para komisionit ligjor çdo 3 muaj, njoftuan nga..

23.08.21 16:57 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori Ivan Geshev do të sulmojë rregullat e parlamentit para Gjykatës Kushtetuese

Kryeprokurori Ivan Geshev u paraqit me ekipin e tij në Kuvendin Popullor për t'u dëgjuar në Komisionin e Çështjeve Ligjore mbi dhunën e policisë kundër protestuesve në protestat antiqeveritare të vitit 2020 . Ai njoftoi se do t'i paraqesë një..

19.08.21 18:22 |
Daniell Mitov

GERB po sulmon legjitimitetin e kabinetit të përkohshëm në Gjykatën Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese ka ngritur një padi në lidhje me emërimin e Kiril Petkovit si ministër i përkohshëm i Ekonomisë me kërkesë të 55 deputetëve, njoftoi institucioni. Më herët sot Grupi parlamentar GERB-SDS paraqiti një kërkesë në Gjykatën..

16.08.21 15:48 |
Filip Dimitrov - Ish-Kryeministër i Bullgarisë

Super-prokurori është i paligjshëm, vendosi Gjykata Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese shpalli se dispozitat me të cilat u krijua figura e prokurorit që heton kryeprokurorin janë në kundërshtim me ligjin themelor. Kështu, ideja e parlamentit të mëparshëm për të krijuar një mbikëqyrës mbi kryeprokurorin u bë e..

11.05.21 13:06 |

Prokurorët po protestojnë në heshtje

Ndryshimet në Kodin Penal dhe Ligjin e Pushtetit Gjyqësor të paraqitura në Parlament na heqin imunitetin funksional. Kjo thuhet në një deklaratë të prokurorëve, hetuesve dhe punonjësve të Prokurorisë së Specializuar të Apelit dhe Prokurorisë së..

29.04.21 13:45 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера