Eмисия новини
от 18.00 часа

Në Manastir, Shkup dhe Strumica paraqesin mundësitë për studime në Bullgari

Takimi informativ për promovimin e arsimit të lartë bullgar në Maqedoninë e Veriut do të mbahet më 9 shkurt në Manastir, më 10 shkurt në Shkup dhe më 11 shkurt në Strumicë. Takimi me të rinjtë që dëshirojnë të vazhdojnë shkollimin në Bullgari..

09.02.24 13:51 |

Bullgaria financon projekte në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Partneritetit Lindor

Qeveria e Bullgarisë po jep më shumë se 1 386 000 euro grante për financimin e projekteve në vendet e Ballkanit Perëndimor, Evropës, Lindjes së Mesme, Afrikës dhe Azisë, njoftoi shërbimi për shtyp i qeverisë. Projektet janë në kuadër të programit..

01.02.24 08:59 |
Stefan Stambollov (1854-1895)

Stefan Stambollov dhe politika e çështjes maqedonase në fund të shekullit XIX

Në episodin 160 të podkastit "Korridori 8" i gazetarëve Atanas Veliçkov dhe Dr. Georgi Stankov, i ftuar ishte ish-kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Ljubço Georgievski . Për më shumë se dy orë e gjysmë, audienca bënte pyetje në internet. Georgievski..

31.01.24 07:30 |

Organizojnë kurse online për studentët e ardhshëm nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Moldavia, Serbia dhe Ukraina

Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të zhvillojë kurse online në gjuhën bullgare, letërsinë dhe historinë e Bullgarisë për kandidat-studnetët nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Moldavia, Serbia dhe Ukraina. Mësuesit do të jenë nga Akademia..

11.01.24 10:10 |

Politika bullgare ballkanike në drejtim të akrepave të orës në 2023 - pjesa e dytë

Në pjesën e parë të bisedës me Prof. Zdravko Popov, kushtuar Ballkanit gjatë vitit 2023 ai komentoi marrëdhëniet mes Bullgarisë dhe fqinjit të saj verior – Rumania. U tregua problemi i vazhdueshëm logjistik përgjatë kufirit për shkak të rritjes së..

02.01.24 07:15 |

Politika bullgare ballkanike në drejtim të akrepave të orës në 2023

Radio Bullgaria ftoi profesorin e Universitetit të Sofjes, Prof. Zdravko Popov, për të komentuar marrëdhëniet e Bullgarisë me vendet fqinje ballkanike gjatë vitit 2023. Prof. Popov është një diplomat karriere, një nga themeluesit dhe drejtor i parë i..

30.12.23 08:00 |

Ngjarjet me adresë ballkanike

Më shumë se gjysma e shqiptarëve janë optimistë për vitin 2024 57% e shqiptarëve besojnë se viti i ri 2024 do të jetë më i mirë se ai i mëparshmi, vetëm 11% janë pesimistë dhe 32% kanë pritshmëri neutrale. Sipas këtij treguesi, Shqipëria..

29.12.23 16:45 |

Në vitin 2025, kufiri bullgaro-turk do të jetë më i ngarkuari në botë

Trafikimi i njerëzve përmes kufijve të vendit u përgjysmua që nga mesi i vitit, tha për bTV drejtori i Drejtorisë Kryesore “Lufta kundër Krimit të Organizuar” komisioneri Javor Serafimov. “Nuk ka asnjë kufi në botë që nuk mund të kalohet. Kufiri..

29.12.23 11:38 |
Maria Gabriel

Të krijojmë një agjendë pozitive, bëri thirrje Maria Gabriel në Shkup

Vazhdoj të përsëris se Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut nuk kanë problem dypalësh, tha ministrja e jashtme Maria Gabriel, e cila ndodhet në Shkup për takimin e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë. “Bullgaria, si anëtare e BE-së, mbron..

30.11.23 09:52 |

Maqedonia e Veriut dëshiron të blejë kapacitete në depon e gazit në Çiren

Maqedonia e Veriut shpreson të vazhdojë bashkëpunimin e saj me Bullgarinë në projekte të përbashkëta energjetike. Këtë e bëri të ditur ambasadorja e Maqedonisë së Veriut në vendin tonë, Shkëlqesia e saj Agneza Rusi Popovska, në takimin me ministrin..

28.11.23 15:27 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна