Eмисия новини
от 16.00 часа

Hapet Nata Evropiane e Shkencëtarëve

Edicioni i këtij viti i Natës Evropiane të Shkencëtarëve zhvillohet më 24 dhe 25 shtator 2021. Ngjarja synon të sjellë studiuesit më afër publikut dhe të tërheqë të rinjtë në karriera shkencore. Duke pasur parasysh epideminë COVID-19, Nata..

24.09.21 09:45 |

Universitetet bullgare bëhen gjithnjë e më të dukshme në tregun për arsim të lartë

Arsimimi në shkollat më të larta prestigjioze, njëkohësisht në shtete të ndryshme nga Bashkimi Evropian tanimë është fakt. Kjo është e mundur, në sajë të iniciativës “Universitete Evropiane”, të përpunuar bashkërisht nga shkollat e larta, organizatat..

11.01.21 13:33 |
Ministrja Zaharieva

Konferencë online kushtuar Ballkanit Perëndimor

Në një forum online kushtuar Ballkanit Perëndimor dhe organizuar nga eurodeputeti Angell Xhambazki Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva nënvizoi se Bullgaria gjithmonë ka qenë një prej përkrahësve më të fortë të perspektivës evropiane..

12.12.20 16:07 |

Për Bullgarinë “Paketa e Gjelbër” e Bashkimit Evropian është tepër ambicioze

Për Bullgarinë objektivat e ndërmjetme në “Paketën e Gjelbër” të BE-së deri në vitin 2030 janë tepër ambicioze dhe mund të jenë restriktive për industrinë bullgare dhe tregun tonë të punës. Tranzicioni drejt ekonomisë me emetim të ulët të karbonit..

15.06.20 18:34 |

Bashkimi Evropian tregon rëndësinë e fjalëve solidaritet dhe unitet

Bashkimi Evropian  e pret festën e vet në kushtet e krizës së paparë shëndetësore dhe ekonomike, të shkaktuar nga pandemia me Covid-19. Sivjet Dita e Evropës është shumë më e veçantë dhe për shkak të dy përvjetorëve të ngjarjeve të rëndësishme për..

09.05.20 07:00 |

Grigor Dimitrov është një nga fytyrat e fushatës së KE-së për grumbullim mjetesh

Komisionarja evropiane Maria Gabriel njoftoi se tenisti më i fortë bullgar në histori Grigor Dimitrov është një nga fytyrat e fushatës së Komisionit Evropiane (KE) për grumbullim mjetesh për mjekimin dhe krijimin e vaksinës kundër koronavirusit...

04.05.20 10:32 |

Zhvillimi i inovacioneve në Ballkanin Perëndimor diskutohet në Sofje

Më 27 dhe 28 janar në Sofje zhvillohet takimi i organizatave nga Ballkani Perëndimor, të cilat përgjigjen për zhvillimin e inovacioneve dhe startup-eve me Komisioneren e KE-së për i novacionin, k ërkimin, k ulturën, e dukimin dhe r..

28.01.20 15:19 |
Maria Gabriel

Bullgaria do t'i mbledh kryetarët e parlamenteve nga Ballkani Perëndimor

Bullgaria do të jetë mikpritëse e një takimi të të gjithë kryetarëve të parlamenteve të shteteve të Ballkanit Perëndimor. Iniciator është Kuvendi Popullor në Sofje. Takimi do të zhvillohet gjatë gjysmës së parë të vitit dhe në të do të marrë pjesë..

16.01.20 13:15 |
Bojko Borisov dhe Maria Gabriel

Borisov: përgjegjësitë e reja të eurokomisioneres bullgare përkojnë me programin e qeverisë

Në takim në Këshillin e Minisrave me eurokomisioneren bullgare Maria Gabriel, e cila përgjigjet për inovacionet, studimet shkencore, kulturën, arsimin dhe rininë, kryeministri Bojko Borisov komentoi se përgjegjësitë e saj të reja në Komisionin..

06.12.19 10:29 |
Maria Gabriel

Resori i eurokomisionares bullgare Maria Gabriel do të jenë inovacionet, studimet, kultura, arsimi dhe rinia

Kryetarja e porsazgjedhur Ursula Gertrud von der Leyen deklaroi gjatë dëgjimit të saj në Parlamentin Evropian se ndryshohet resori i eurokomisionares Maria Gabriel. Këtej e tutje Gabrieli do të përgjigjet për inocacionet, studimet, kulturën, arsimin..

27.11.19 13:14 |
Всички новини: днес | вчера