Eмисия новини
от 15.00 часа

Inflacioni vazhdon të tejkalojë rritjen e të ardhurave

Pabarazitë sociale dhe inflacioni janë dy nga problemet kryesore në politikën e të ardhurave në vendin tonë. Dhe nëse inflacioni është një problem pan-evropian, i provokuar nga faktorë të jashtëm - lufta në Ukrainë, çmimi i transportuesve të..

24.08.22 07:15 |

Varfërimi i popullsisë në vend po ecën me ritme të shpejta

Në janar 2022, inflacioni vjetor në vendin tonë u përshpejtua në 9%, dhe vetëm një muaj më parë ishte rreth 7%. Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikës, ky është inflacioni më i lartë mbi bazë vjetore nga muaji nëntor i vitit 2008 e..

28.02.22 07:15 |

Sfida sociale dhe fiskale e presin Bullgarinë gjatë vitit 2022

Periudha e pandemisë nga Covid-19 dhe ndikimi i saj mbi jetën tonë, një ditë mbase do të mësohet nëpër libra, por tani për tani virusi akoma është mes nesh, kurse Bullgaria po përgatitet për ardhjen e llojit të ri të koronavirusit Omikron...

28.12.21 09:15 |

Parlamenti miratoi në leximin e parë azhurnimin e sigurimeve shoqërore

Deputetët miratuan në leximin e parë azhurnimin e sigurimeve shoqërore shtetërore, përmes të cilit pensionet do të rriten mesatarisht me 12.5% ​​nga 1 tetori 2021, për pensionet më të ulëta do të ketë një shtesë të veçantë që të barazohen me..

26.08.21 16:04 |

A mund të ketë konsensus politik në Parlamentin e ri bullgar?

Fjalimet e kryetarëve të grupeve parlamentare në Legjislaturën e 46 të Kuvendit Popullor në ditën e tyre të parë të punës, riafirmuan dëshirën për të ndryshuar modelin aktual të qeverisjes dhe ambicien për dialog me fituesin e zgjedhjeve - "Ka një..

22.07.21 13:27 |

Po fillon punë Parlamenti i ri bullgar

Sot është seanca e parë e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor të zgjedhur më 4 prill. Nëse kërkojmë një simbolikë në zgjedhjen e datës - 15 prill, do të vëmë re se ajo është e lidhur me akoma dy ngjarje të tjera të rëndësishme, që kanë të..

15.04.21 06:05 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна