Eмисия новини
от 15.00 часа

Një zjarr në malin Rilla preku 15 dynymë pyll me pisha

Një zjarr në malin Rilla, Bullgaria Jugperëndimore, i cili shpërtheu dje, preku 15 dynymë pyll me pisha, njoftoi drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme "Siguria kundër Zjarreve" Kryekomisari Nikollaj Nikollov, i cili shkoi në vendngjarje. Sipas tij,..

11.08.21 15:46 |

Bota laramane e artit bullgar të qëndisjes merr jetë në Samokov

Në mes të verës, Borovec pret mysafirët e tij me shtigje të shënuara mirë të cilët çojnë te sekretet e malit Rilla . Por në se doni të gërshetoni pushimet tuaja malore me turizmin kulturor ju rekomandojmë të vizitoni qytetin Samokov i cili..

29.07.21 09:27 |

Sa larg çon "zbutja" e natyrës pranë Shtatë Liqeneve të Rillës?

Loti, Syri, Veshka, Binjaku, Tërfili, Liqeni i Peshkut dhe Liqeni i Poshtëm - jo, nuk do të flasim  për anatomi ose biologji. Do të flasim pak për magjinë, të cilën vetëm natyra mund ta krijojë, kurse ne njerëzit, në synimin tonë të mund ta zbusim,..

22.07.21 10:55 |

Martin Stefanov – ta shikosh jetën përmes Dritave të Veriut

Dy herë më shumë bullgarë jashtë shtetit deklaruan dëshirë të votojnë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill, në krahasim me votimin gjatë vitit 2017. Qendrat e votimit të hapura jashtë shtetit sivjet janë me 94 më shumë ose përgjithësisht..

29.03.21 07:15 |

Parku Kombëtar “Rilla” shënon përvjetorin e vet të 29-të

Parku Kombëtar Bullgar "Rilla" u shpall si i tillë në datën e sotme në vitin 1992. Ai shënon 29 vjetorin e themelimit të tij me një ditë të dyerve të hapura në qendrat e tij të vizitorëve, raportoi korrespondentja jonë Keti Trençeva nga..

24.02.21 10:44 |

Parqet kombëtare bullgare janë përpara atyre zvicerane

Bullgaria është me parqe më atraktive nga ato në Zvicër, tregon një studim i SaveOnEnergy.com/uk për parqet e vlerësuara më lart në Evropë. Me tri parqet e veta kombëtare “Pirin”, “Rilla” dhe “Ballkani Qendror” Bullgaria zë vendin e katërt në..

13.01.21 15:51 |
Borovec

U hap sezoni i skive në pushimoren Borovec

Filloi sezoni i skive në vendpushimin dimëror Borovec të malit Rilla . Për shkak të mbulimit të pamjaftueshëm të borës, zona e skive do të jetë pjesërisht e hapur dhe me kompromise në cilësinë e pistave. Zonat e problemeve janë shënuar dhe..

28.12.20 13:43 |

Lugina e Beli Iskërit – shijoni natyrën e egër të malit Rilla

Buzë malit Rilla, jo larg qytetit Samokov, njeriu mund të shijojë qetësinë, ajrin e kristaltë dhe natyrën e virgjër larg qytetërimit. Për këtë qëllim është krijuar një shteg i këndshëm. Ai fillon që nga fshati Beli Iskër dhe ndjek rrymën e lumit me të..

03.10.20 04:25 |

Tubimi i Vëllazërisë së Bardhë në malin Rilla mblodhi shumë pasardhës

Tubimi vjetor i Vëllazërisë së Bardhë në malin Rilla tërhoqi shumë pasardhës së Petër Dënovit dhe shumë turistë që erdhën për të parë vallen magjike “Panevritmija” transmetoi BTA. Ajo realizohet ditën e Vitit të Ri Veror Diellor më 19 gusht pranë..

19.08.20 13:52 |

Ministri i Mjedisit dhe Ujërave kontrolloi projektin e Liqeneve të Rillës

Ministri i Mjedisit dhe Ujërave Emill Dimitrov kontrolloi dje zbatimin e projektit “Administrimi i Parkut Kombëtar “Rilla” – faza e dytë. Ministri ka vizituar rajonin e Liqeneve të Rillës dhe ka konstatuar se teknika ndërtimore është jashtë..

02.07.20 08:44 |
Всички новини: днес | вчера