Eмисия новини
от 04.00 часа
Ilijana Jotova

Nënpresidentja Jotova u shpreh për formimin e politikave për dalje nga kriza

Në një intervistë për Televizionin Kombëtar Bullgar nënpresidentja Ilijana Jotova theksoi domosdoshmërinë e krijimit të një shtabi i cili të mendojë politikat e vendit për dalje nga kriza ekonomike dhe sociale lindur si rezultat i pandemisë Covid-19...

02.05.20 11:16 |

Po diskutohen masat në përkrahje të biznesit dhe pas gjendjes së jashtëzakonshme

Çështja për daljen nga kriza e shkaktuar nga Covid-19, po bëhet gjithnjë e më aktuale në Bullgari. Në këtë etapë zgjidhja e saj është e lidhur kryesisht me masa  për të ndihmuar njësitë më të prekura në ekonomi - ndërmarrjet e vogla dhe të mesme...

30.04.20 13:22 |

KE-ja miratoi lehtësimet në përkrahje të biznesit të vogël dhe të mesëm bullgar

Fondi Bullgar i Fondeve mori miratimin e Komisionit Evropian (KE) për lehtësimin e kushteve për përdorimin e instrumenteve financiare në përkrahje të segmentit më të prekur të ekonomisë – ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe ato që sapo e kanë..

29.04.20 19:28 |
Diana Kovaçeva

Avokatja e popullit kërkoi akses më të lehtë në informacionet për masat në përkrahej të biznesit

Avokatja e popullit Diana Kovaçeva kërkoi nga Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov të ofrojë informacione më të qarta dhe të arritshme për masat e ministrisë së tij në përkrahje të biznesit në kohën e pandemisë së Covid-19. Arsyeja për këtë..

24.04.20 18:40 |

Prodhimi bullgar adaptohet në kushtet e reja

Për më pak se një muaj mbi 65 firma në Bullgari e kanë transformuar prodhimin e vet, duke u adaptuar në situatën e jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit. Pas krizës ky riorientim mund të çojë në zgjerim të prodhimit dhe në krijimin e një..

23.04.20 09:44 |

8 instrumente financiare do të përkrahin biznesin dhe qytetarët në Bullgari

Nëpërmjet 8 instrumenteve të ndryshme financiare me resurs publik prej rreth 4.5 mlrd levash (2.3 mlrd euro) shteti do të përkrahë biznesin e vogël dhe të mesëm, personat që i paguajnë vetë kontributet e sigurimeve shoqërore dhe ata që janë me leje pa..

21.04.20 14:35 |

6 muajit në vijim do të jenë vendimtarë për startup-et

Mbi 42% prej kompanive bullgare që po e startojnë tani veprimtarinë e vet mendojnë se ka risk nga falimentimi gjatë 3 muajve në vijim. 75% kanë frikë se mund të falimentojnë gjatë 6 muajve në vijim. Studimi është i Asociacionit Bullgar të Startup-it dhe..

16.04.20 17:03 |
Iravan Hira

Covid-19 u bë motori i digjitalizimit të biznesit

Drejtorët e mbi 25 kompanive shqyrtuan prioritetet e reja dhe këmbyen informacion aktual për krizën e koronavirusit, si dhe ide për daljen nga ajo. Kjo ndodhi në kuadrin e një debati të forumit bullgar të biznes liderëve. “Biznesi në kohën e..

16.04.20 13:18 |

Sindikatat vlerësojnë masat e qeverisë si efektive

Liderët e të dy sindikatave të mëdha në Bullgari – Konfederata e Sindikatave të Pavarura dhe Konfederata e Punës “Podkrepa” – Pllamen Dimitrov dhe Dimitër Manollov, në një takim me kryeministrin Bojko Borisov diskutuan masat sociale dhe ekonomike të..

13.04.20 13:18 |
Pllamen Dimitrov

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari vlerëson si tepër optimist parashikimin e kabinetit për ekonominë

Kryetari i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari Pllamen Dimitrov komentoi para Radios Kombëtare Bullgare, se parashikimet e pushtetarëve për ekonominë janë tepër optimiste. Sipas tyre masat në përkrahje të biznesit janë të mira, por..

12.04.20 12:16 |
Всички новини: днес | вчера