Eмисия новини
от 22.00 часа

Biznesi bullgar në kushtet e recesionit, pandemisë dhe krizës politike

Ekonomia bullgare ka 10% ulje për tremujorin e dytë të këtij viti, kundrejt 3 muajve të parë, tregojnë  të dhënat e statistikës kombëtare. Si punon biznesi në kushtet e recesionit, të pandemisë dhe të krizës politike komentuan përpara Radios..

08.09.20 14:44 |

Më se gjysmë milion bullgarë shpëtuan stinën kombëtare turistike

Më shumë se 550 mijë bullgarë frekuentuan objekte të ndryshme të vendit, kryesisht në bregdet. Në sajë të bullgarëve biznesi mbuloi shpenzimet , tha për BNR docenti Rumen Draganov, kryetar i Institutit të Analizave dhe Vlerësimeve në Turizëm..

27.08.20 17:50 |

Ministria e Jashtme Bullgare përkrah protestat e transportuesve bullgarë

Në një pozitë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Bullgarisë theksohet se mbyllja e pakoordinuar e pikës kufitare “Ilinden-Ekzohi” pas 22 korrikut ka efekt negativ mbi biznesin nga të dyja anët e kufirit dhe shkel të drejtën për lëvizje të lirë..

25.08.20 13:54 |

Biznesi përsëri shtroi çështjen për vizat për turistë nga tregjet kryesore

Në sfondin e stinës së dobët turistike verore 2020 për shkak të pandemisë së koronavirusit Bullgaria filloi përgatitje për verën 2021. Këtë e shënoi Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit Marijana Nikollova në një takim me biznesin në..

21.08.20 17:29 |

Prodhuesit e drithërave kërkojnë që viti 2020 të shpallet forcë madhore

Prodhuesit bullgarë të drithërave këmbëngulin që viti 2020 të shpallet forcë madhore në disa rajone të vendit. Shkaku është thatësira për shkak të së cilës rendimentet janë të ulëta. Këtë e tha për BNR Kostadin Kostadinov, kryetar i Asociacionit të..

19.08.20 16:08 |
Lëçezar Borisov

Masa të reja kundër krizës do të ndihmojnë biznesin në Bullgari

Mjetet nga iniciativa e Komisionit EvropianReact EU për luftimin e Covid-19 dhe të krizës ekonomike do të lëshohen në dy vija. Kjo u njoftua pas takimit të ministrit të ekonomisë Lëçezar Borisov me sindikatat dhe organizata të punëdhënësve informon BNT...

13.08.20 17:01 |
Cvetan Simeonov

Biznesi pezullon projektet investuese

Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më të mirë. Del se ata që punojnë..

05.08.20 12:54 |

A do të shpëtojë TVSH-ja e pakësuar degët nga falimentimi

Në sfondin e protestave antiqeveritare, kabineti pakësoi përkohësisht nga 20 deri më 9% normën e tatimit për verën dhe për birrën në lokale. Motivi i grupeve parlamentare të “Patriotëve të Bashkuar” dhe “Volja”, të cilat e parashtruan këtë kërkesë, qe..

04.08.20 13:34 |

Bullgarët janë më të prekur nga kriza Covid-19 se sa evropianët

Bullgarët e përjetojnë krizën me Covid-19 më rëndë se sa evropianët. 41 për qind në Bullgari e humbën të ardhurat, ndërsa në Evropë 28 për qind. 74 për qind e bullgarëve dëshirojnë që BE-ja të ketë më shumë autorizime për përballimin e pandemisë, tregon..

14.07.20 16:13 |
Pllamen Bobokob

Biznesmeni i akuzuar në aferën me mbeturinat Pllamen Bobokov u mor në pyetje

Biznesmeni i akuzuar në aferën me mbeturinat Pllamen Bobokov u mor në pyetje si dëshmitar i hetimit të tregtisë me pushtet. Para mediave ai tha se dha shpjegime në lidhje me komunikimin me shkrim me Petër Nenovit i dënuar në Rumani dhe i burgosur..

07.07.20 19:52 |
Всички новини: днес | вчера