Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Biznesi insiston në zhvillimin e turizmit të kampingut

Foto: arkiv

Ministri i Turizmit Hristo Prodanov në një takim me përfaqësuesit e turizmit alternativ dhe aventuror diskutoi idetë për zhvillimin e këtij lloji të produkteve turistike në Bullgari. Ministri Hristo Prodanov tha se ministria do t’i kushtojë vëmendje të veçantë këtij segmenti të turizmit, sepse është një mënyrë e mirë për të zhvilluar produktin turistik gjatë gjithë vitit dhe për të lëvizur rajonet e pazhvilluara. Biznesi prezantoi pikëpamjet e tij për zhvillimin e kampingjeve, të cilat janë shumë të zhvilluara në Evropë. U theksua se veçanërisht gjatë pandemisë, shumë njerëz po i drejtohen këtij lloji të turizmit të sigurt. Përfaqësuesit e degës turistike deklaruan se janë të gatshëm të prezantojnë një strategji për turizmin kamping, se deri më tani nuk i është kushtuar vëmendje e veçantë dhe shumë pak turistë të huaj vijnë në Bullgari me fushues.


Më shumë nga rubrika

Ekskursione me kauza ose si të mbështesim mbrojtjen e natyrës së egër në Bullgari

Turizmi i qëndrueshëm prej kohe nuk është një synim i paqartë në horizont. Në vendin tonë një sërë projektesh dhe nismash prej vitesh predikojnë të ashtuquajturin “udhëtim të ngadalshëm” me një gjurmë minimale karboni, miqësor me mjedisin dhe në..

botuar më 22-05-18 7.15.PD

Një kastor është filmuar në ujërat bullgare të lumit Danub

Peshkatarët filmuan një kastor në lumin Danub pranë fshatit Dollni Vadin, transmetoi Radio Vidin i BNR-së. Shfaqja e tij në pjesën bullgare të lumit është kurioze, sepse sipas biologëve, speciet janë zhdukur prej kohësh nga Bullgaria. Në vitin..

botuar më 22-05-17 10.21.PD
Irena Georgieva

Pritet një rritje e turizmit veror në Bullgari

Rritja deri në 30 për qind këtë verë në krahasim me vitin e kaluar është e arritshme, parashikoi para BTA Zëvendësministrja e Turizmit, Irena Georgieva. Ajo e argumentoi optimizmin e moderuar për sezonin me rezervimet e mbi 10 500 fluturimeve për..

botuar më 22-04-28 11.39.PD