Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Masat e Covid do të varen nga shtretërit e kujdesit intensiv në spitale

Foto: arkiv

Bizneset dhe shkollat ​​do të mbyllen me zënien 80 për qind të shtretërve të kujdesit intensiv, sipas planit të ri Covid të paraqitur nga kabineti. Sipas planit, Bullgaria ndahet në 6 grupe rrethesh që do të monitorohen në total dhe masat që do të prekin këto grupime do të jenë në funksion të shumës së shtretërve intensivë në këtë grup rrethesh. Harta me gjashtë rrethet do t’u prezantohet bullgarëve çdo ditë dhe me një parashikim për 5 ditët e ardhshme. Në këtë mënyrë, çdo familje dhe biznes mund të ketë e qartë për atë që ka përpara. Kështu deklaroi Kryeministri Kirill Petkov.

Ai gjithashtu theksoi katër etapa në të cilat do të ketë masa të ndryshme. Etapa e parë është – 50 për qind zënie e shtretërve të kujdesit intensiv (masat janë të vogla), etapa e dytë – 60 për qind (ka masa, por funksionojnë të gjitha bizneset, si dhe shkollat), etapa e tretë - 70 për qind (atëherë do të fillojnë masat e para më të buta kufizuese, por fëmijët nga klasa e parë deri në të katërtën do të frekuentojnë shkollën,) etapa e katërt - 80 për qind zënie e shtretërve të kujdesit intensiv (do të jetë një mbyllje simetrike e bizneseve, me përjashtim të dyqaneve ushqimore dhe farmacive).

Për momentin ekziston rreziku i hyrjes në etapën 4 të Rajonit Qendror Verior, shtoi Petkov.


Më shumë nga rubrika

Maria, bullgare etnike nga Çushmelij: Jeta është ndalur për ne

Lufta është një gjë e keqe. Ajo lë pas qytete të rrënuara, fate njerëzore të ngatërruara dhe shumë pikëllim. Konflikti në Ukrainë, i cili megjithëqë po ziente prej kohësh na befasoi. Me gjakun e viktimave të pafajshme provokoi një valë simpatie dhe..

botuar më 22-05-16 1.53.MD

Informacion, dezinformim, propagandë... Ku është Bullgaria në kërkim të së vërtetës

Informacion, dezinformim, propagandë... Ku është Bullgaria në kërkim të së vërtetës dhe të prezantimit të fakteve, të tilla siç janë? Sipas Indeksit vjetor të lirisë së fjalës të Organizatës “Reporterë pa kufij”, e cila çdo vit vlerëson mediat në..

botuar më 22-05-16 7.15.PD
Kalin Nikollov

Projekti bullgar Decarbonizer është i përfshirë në luftën kundër emetimeve të dëmshme

Përpara ca kohe ju treguam për ekipin e shkencëtarëve nga Instituti i Elektrokimisë dhe Sistemeve Energjetike pranë Akademisë Bullgare të Shkencave, të cilët u nisën për të zbuluar metoda të reja të prodhimit të hidrogjenit për të parandaluar..

botuar më 22-05-15 10.15.PD