Eмисия новини
от 21.00 часа

Stefan Janev premtoi vazhdimësi midis dy kabineteve

“Qeveria po demonstron një mënyrë të re të punës - transparencë dhe llogaridhënie”, tha Kryeministri Stefan Janev gjatë raportimit të punës së kryer nga qeveria e përkohshme. Sipas tij, kabineti ka treguar mangësitë në shpenzimin e fondeve publike..

15.09.21 18:01 |

Stefan janev do të jetë përsëri kryeministër në detyrë

Në qytetin Gabrovo, në hapjen e vitit shkollor, Stefan Janev njoftoi se ai pret të kryesojë qeverinë e ardhshme të përkohshme. Kryeministri në detyrë tha se do të ketë ndryshime në përbërjen e kabinetit të tretë të Presidentit Rumen Radev. Qeveria..

15.09.21 13:29 |
Ilijana Jotova

Nënpresidenti nuk pret ndryshime në qeverinë e re të përkohshme

Presidenti Rumen Radev tregoi se mund të formojë një qeveri, tha në Bllagoevgrad nënpresidentja Ilijana Jotova, e cila ishte mysafire ditën e parë të shkollës në Shkollën e 8-të Fillore. “Më 16 shtator presidenti do të shpallë kabinetin dhe..

15.09.21 12:12 |

Pensionet do të përditësohen nga 25 dhjetori

Rillogaritja e pensioneve do të hyjë në fuqi më 25 dhjetor, dhe jo më 1 tetor, vendosi Kuvendi Popullor pas tre seancave të njëpasnjëshme. Në tetor, nëntor dhe dhjetor, pensionistët do të marrin një shtesë prej 120 leva, e cila do të paguhet si një..

09.09.21 15:22 |

Shteti merr borxh të brendshëm me norma interesi zero

Borxhi i brendshëm prej 100 milion euro në bono shtetërore po u ofrohet investitorëve. Ky është emisioni i parë i borxhit që nga pranvera e vitit 2021 dhe në mandatin e Ministrit të Përkohshëm të Financave Asen Vasilev. Letrat me vlerë 5-vjeçare..

07.09.21 14:59 |

Vreshtarët insistojnë për subvencionime evropiane për rrushin

Vreshtarë nga Montana, Lom, Vraca, Vidin bllokuan përkohësisht rrugën E-79. Protesta u organizua nga Shoqata Kombëtare e Vreshtarëve Bullgarë dhe përbën një vazhdim të aksionit të organizuar para disa ditësh në Bullgarinë Jugore. Pronarët janë të..

07.09.21 12:15 |
Rumen Radev

Nga qyteti Rakovski presidenti e përshëndeti bullgarë me rastin e Bashkimit

“Fjalët e vetme të Bojko Borisovit që kanë rëndësi janë ato që do të thotë para kryeprokurorit të ardhshëm.” Kështu, Presidenti Rumen Radev komentoi akuzat e ish-kryeministrit se ai e ndau kombin dhe nuk e mbron dinjitetin e tij. Sipas kreut të..

06.09.21 12:38 |

370 leva ose 189 euro pension minimal u miratua nga Komisioni i Buxhetit

Nga 1 tetori, pensioni minimal të bëhet 370 leva në vend të 300 levat aktual (153 euro) - kjo u vendos nga Komisioni i Buxhetit në Parlament, i cili diskutoi në leximin e dytë azhurnimin e buxhetit të Sigurimeve Shoqërore Shtetërore për 2021...

03.09.21 18:55 |

Ka të ngjarë që Presidenti Rumen Radev të caktojë zgjedhjet për president dhe parlament në një datë

Presidenti Rumen Radev ka njoftuar se do të kërkojë një "zgjidhje racionale" për zhvillimin e zgjedhjeve 2 në 1. “Kam deklaruar jo një herë se zhvillimi i njëkohshëm i zgjedhjeve për president dhe parlament janë në kundërshtim të Kushteturës..

03.09.21 11:47 |

BSP do ta mbajë mandatin për formimin e qeverisë derisa buxheti të azhurnohet

Liderja e Partisë Socialiste Bullgare /BSP/ Kornelija Ninova tha para Parlamentit se nuk po merr përkrahje nga të ashtuquajturat "Parti të protestës" për të formuar kabinetin e ri. Arsyeja e vetme për të mos kthyer menjëherë mandatin dorëzuar nga..

01.09.21 12:25 |
Всички новини: днес | вчера