Eмисия новини
от 08.00 часа
Dimitër Radev

BNB: Varet nga proceset politike nëse do ta futim euron në vitin 2024

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare (BNB) Dimitër Radev paralajmëroi se nga dinamika e proceseve politike në vendin tonë varet nëse Bullgaria do të anëtarësohet në eurozonë në janar të vitit 2024 apo ajo. Është i nevojshëm miratimi i 100..

09.06.22 18:01 |

A është Bullgaria gati për anëtarësim në eurozonë?

Javët e fundit, në sferën publike filloi të flitet përsëri për hyrjen e Bullgarisë në eurozonë. Zyrtarët qeveritarë, përfaqësuesit e biznesit dhe ekspertët përmendin edhe datën kur kjo mund të ndodhë - 1 janar 2024. Është e padiskutueshme se me..

07.06.22 10:34 |
Asen Vasilev

Bullgaria mund t'i bashkohet eurozonës në vitin 2024, por duhet të ndryshojë ligjet e saj

Azhurnimi i buxhetit të shtetit do të dorëzohet në Kuvend javën e ardhshme, tha në Kuvend Ministri i Financave Asen Vasilev. Ai konfirmoi se, sipas Brukselit, euroja mund të futet në Bullgari nga fillimi i vitit 2024, por duhet të ndryshohen më..

02.06.22 19:17 |

Këshilli Ekonomik dhe Social i Bullgarisë mbështeti vënien e euros në shfrytëzim në vitin 2024

Këshilli Ekonomik dhe Social i Bullgarisë, i cili është një organ këshillimor i Parlamentit, mbështet unanimisht vënin e euros në qarkullim nga 1 janari 2024. Ekspertët rekomandojnë organizimin e një fushate sharuese në shkallë të gjerë. Për më..

30.05.22 16:17 |
Asen Vasilev

Qeveria miratoi një plan për vënien e euros në qarkullim

Qeveria miratoi një plan për vënien e euros në qarkullim në Bullgari. Në një konferencë në Këshillin e Ministrave, Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Financave Asen Vasilev shpjegoi se ky është një plan operativ që u jep afate dhe detyra të qarta..

27.05.22 17:01 |

Liria tatimore për bullgarët këtë vit vonoi me 6 ditë

26 maji është Dita e Lirisë Tatimore për bullgarët në vitin 2022. Instituti i Ekonomisë së Tregut llogariti se këtë vit po punojmë 146 ditë për shtetin për të siguruar të ardhurat fiskale. Buxheti i shtetit parashikon të ardhura mbi 57 miliardë..

26.05.22 10:35 |
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva mbështet anëtarësimin e Bullgarisë në eurozonë

Në lidhje me pyetjen nëse Bullgaria duhet apo jo të anëtarësohet në eurozonë, unë do të pyesja nëse ka ndonjëri në Bullgari që dëshiron të bjerë Bordi Monetar, tha Kristalina Georgieva , drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar. “Deri më..

17.05.22 14:02 |
Prof. Steve Hanke

Prof. Steve Hanke: Bullgarët do të bëhen edhe më të varfër me anëtarësimin në eurozonë

Pranimi i Bullgarisë në eurozonë do të rrisë rrezikun e inflacionit më të lartë, tha për bTV ekonomisti me famë botërore Prof. Steve Hanke, i cili aplikoi sistemin e bordit monetar në Bullgari. Prof. Hanke kritikoi gjithashtu mënyrën në të cilën po..

13.05.22 16:08 |

Një plan për futjen e euros do të shqyrtohet sot nga qeveria

Këshilli i jashtëzakonshëm i ekspertëve të koalicionit në pushtet është thirrur sonte nga zëvendëskryeministri dhe ministër i financave Asen Vasilev. Kjo u konfirmua për BNR nga burime të koalicionit qeverisës. Temat janë Plani Kombëtar për Futjen..

09.05.22 16:39 |

Për shportën bazë të një punonjësi nevojiten 1216 leva (621 euro) në muaj

Të ardhurat neto mujore të domosdoshme për mirëmbajtjen e një personi të punësuar nga një familje me një anëtarë në Bullgari arritën në 1216 leva (621 euro) në mars. Kjo është 157 leva (80euro) më shumë krahasuar me marsin 2021, sipas Konfederatës..

05.05.22 18:11 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера