Eмисия новини
от 21.00 часа
Foto: facebook.com/gallerysynthesis.bg

"Së bashku për një kohë të shkurtër" - një ekspozitë për brezin Y në Bullgari

Deri më 2 prill, banorët e Sofjes dhe mysafirët e kryeqytetit mund të njihen me një ekspozitë kurioze. Galeria "S inteziz " prezanton librin me fotografi të fotografit të ri dokumentar Denisl l av Sto jç ev me titullin "Së bashku për një kohë..

03.02.24 09:05 |
Foto: Arkiva personale

Fotografi Oleksander Baron nga Odesa: Gabimisht pretendohet se Ukraina është një vend i huaj për bullgarët e Besarabisë

Ndonëse nga ana arsimore është pedagog i specializuar në fizikë dhe matematikë, bullgari besarabian Oleksander Baron nuk ka punuar as edhe një ditë si mësues. Fotografia kthehet në profesionin e tij dhe një rol për këtë luan edhe vajza e tij, e cila..

10.11.23 07:30 |

Fotografi Ivan Shishiev: Koha është detaji më i vështirë për t'u paraqitur në një fotografi

Si një qytet me më shumë se 8000 vjet histori, Sofja mbetet e paeksploruar. "Koha në Sofje rrjedh sipas rregullave të veta dhe për ta kapur atë me të vërtetë në fotografi, duhet t'i njohësh ato," vë në dukje fotografi Ivan Shishiev, autor i albumit..

25.09.23 10:55 |

Filloi festival fotografik “Bosilegrad para dhe tani”

Në Bosilegrad nga 10 deri më 13 gusht po zhvillohet një festival fotografik në të hapur me emrin “Bosilegrad para dhe tani”. Kjo është iniciativa e parë e tillë që mbahet në Bosilegrad. Në të marrin pjesë tre fotografë profesionistë: Asen Velikov,..

10.08.23 14:32 |

BNR prezintă proiectul național "Sunt o femeie bulgară" al fotografului Radoslav Parvanov

Cea de-a treia parte a proiectului național "Sunt o femeie bulgară" al fotografului Radoslav Parvanov va fi prezentată pe 8 iunie, la ora 17.30, în fața Studioului 1 al Radioului Național Bulgar din Sofia. Tânărul artist a creat și dezvoltat proiectul..

08.06.23 08:30 |

Fotoprojekti "Unë jam bullgarе!" i Radosllav Përvanov në BNR

Pjesa e tretë e projektit kombëtar "Unë jam bullgare!" të fotografit Radosllav Përvanov do të hapet më 8 qershor para Studios së Parë në ndërtesën e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) në Sofje më 8 qershor në orën 17:30. Projekti "Unë jam..

08.06.23 06:10 |
Todor Kemilev

Todor Kemilev - në gjurmët e një arkivi të humbur fotografish

"E gjithë familja jonë vizitonte vazhdimisht studion "Foto Kemilev", një artist fotograf i mrekullueshëm! Në vitrinë dhe në studio shfaqeshin shumë portrete muzikantësh, artistësh, piktërosh, shkrimtarësh... një galeri e tërë." Znj. Dimi Dimçeva..

28.04.23 07:15 |

Todor Kemilev - pe urmele unei arhive foto pierdute

Doamna Dimi Dimceva, fiica violoncelistului Nikola Dimcev, al cărui nume era proeminent pe afișele Filarmonicii din Sofia la mijlocul secolului al XX-lea, a lăsat un mesaj extrem de emoționant pe o bucată de hârtie. Deși parcimonioase, cuvintele ei erau..

19.04.23 14:15 |

Operatori Asen Shopov – i suksesshëm në profesionin e tij në Çeki, por i dashuruar me Bullgarinë

Kush nuk e njeh qytetin tonë turistik bregdetar Sozopoll, kush nuk ka kaluar të paktën një herë në jetën e tij pushimet aty... Sozopoll, me shtëpitë e vjetra prej druri dhe rrugët e ngushta me kalldrëm që të çojnë drejt e në breg të detit, u bë..

04.03.23 11:55 |

Cineastul Asen Șopov - un profesionist de succes în Cehia, dar îndrăgostit de Bulgaria

Cine nu cunoaște orașul nostru balnear Sozopol, care nu și-a petrecut măcar o dată în viață o vacanță acolo... Sozopol, cu casele sale vechi din lemn și străzile sale înguste și pietruite care te duc direct la malul mării, a devenit o sursă de inspirație..

27.02.23 13:30 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна