Eмисия новини
от 06.00 часа

Një kamp për fëmijët dhe një grua e fortë e kthejnë jetën në fshatin piktoresk Smoliçano

E zbulova fshatin Smoliçano në sajë të kishës “Shën Anna”-kujtohet Elena Naçeva. Me një shok të saj piktor të ikonave, është dashur që të restaurojnë kishën dhe kështu gjendet në këtë vend të shkëlqyer. “Më pëlqeu shumë, sepse që këtu nuk kalon..

02.11.20 07:05 |

Teori optimiste për bujqësinë bullgare

Menaxhimi i rrezikut në bujqësi është një aspekt i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit. Përveç klimës dhe sëmundjeve, të cilat janë rreziqet kryesore në rritjen e bimëve dhe në blegtorinë, një   faktor tjetër hyn në ekuacion –..

29.10.20 15:21 |

Fshati bullgar bëhet gjithnjë e më tërheqës, propozon shtëpi pa qira

“Përshëndetje, ne jemi familje me dy fëmijë, kërkojmë një shtëpi të vogël në fshat. Bashkëshorti im është mjeshtër hidraulik dhe mund të transferohemi për të jetuar në çdo një rajon të Bullgarisë, mjaft që të gjejmë ndonjë pronë të përshtatshme për..

10.09.20 15:32 |

Rezidenca artistike Delejna do të kërkojë një model për ringjalljen e fshatit bullgar

Në 2 kilometra nga kufiri serb - në periferinë gjeografike të vendit tonë, Delejna po kalbet në izolim, varfëri dhe kolaps demografik në ngjashmëri të shumë fshatrave të tjera bullgare. Një grup njerëzish të rinj, së shpejti do të ndërtojnë aty..

24.08.20 11:00 |

Fshati Gega dhe “Manastiri përrallor me djajtë“ në malin Ograzhden

Mali Ograzhden shtrihet në pjesën jugperëndimore të Bullgarisë dhe kalon në territorin e Maqedonisë së Veriut, ku ndodhet pjesa më e lart e tij. Dhjetëvjeçarë të tërë me radhë kjo krahinë ka qenë një zonë e izoluar kufitare, që është një shkak i shkëlqyer..

09.08.20 05:15 |

Ujë shërues, peizazhe piktoreske dhe ajër i pastër i kristaltë tërheqin në fshatin Banja

Në luginën e qytetit Razllog, në rrëzat e tri maleve të shkëlqyera bullgare Rodopi, Rilla dhe Pirin gjendet fshati piktoresk Banja. Vetëm në disa kilometra largësi nga vendpushimi malor Bansko, qyteza sikurse mbetet pa u vënë re nga turistët, të cilët..

01.08.20 05:10 |

Turizmi fshatar – tërheqës për pushime verore

Gjithnjë e më shumë bullgarë preferojnë turizmin fshatar, si rrjedhojë e epidemisë së koronavirusit. Rritja e pritur e kërkimit është rreth 30%, tha para BNR-së Borisllav Borisov, kryetar i Asociacionit të fshatrave bullgare. Gjatë viteve të..

22.06.20 17:30 |

Nën 30% prej bullgarëve jetojnë në fshatra

Në fund të vitit 2019 171 fshatra në Bullgari janë pa popullsi, ndërsa 446 kanë nën 9 banorë, tregon statistika kombëtare. Akoma 26 vendbanime të reja janë shpopulluar në krahasim me 2018-ën. Vendet e shpopulluara janë më shumë në regjionin malor..

26.05.20 15:59 |

Kërkimi i pronave në periferi do të rritet

Pandemia nga Covid-19 ndryshoi axhendën dhe mënyrën e jetës të milionë bullgarëve gjatë muajve të fundit. Na bëri që të jemi më të përulur, dhe të përkujdesur për të afërmit dhe miqtë tanë, por dhe të kërkojmë një vend, ku qe të jemi larg dozës ditore të..

21.05.20 11:10 |
Pamje nga fshati Paniçerevo

Heqin karantinën në fshatin Paniçerevo

Në mesnatë skadon karantina në fshatin Paniçerevo. Shtabi Operativ Kombëtar mendon se problemi i infeksionit është përballuar, por masat kundërepidemike do të mbeten, si mbajtja e maskave mbrojtëse, higjiena e mirë, mbajtja e distancës mes njerëzve...

28.04.20 20:44 |
Всички новини: днес | вчера