Eмисия новини
от 22.00 часа

Një shtab krize do të kërkojë zgjidhje për problemet e energjisë

U krijua një shtab ndërinstitucional i krizës për sektorin e energjisë me detyrë “të propozojë zgjidhje për të kontrolluar kaosin dhe shkatërrimin në sektor”, për të kërkuar sigurinë e furnizimeve dhe parashikueshmërinë e çmimeve të gazit. Ai do të..

03.08.22 20:14 |
Rosen Hristov (majtas) dhe Ivan Ivanov

Ministri i Energjisë dhe rregullatori diskutuan çmimin e gazit

Në një takim urgjent ndërmjet Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit dhe Ministritnë detyrë të Energjetikës Rosen Hristov, u diskutuan problemet me sigurimin e furnizimeve me gaz. Takimi u mbajt me kërkesë të kryetarit të Komisionit, Ivan..

03.08.22 19:19 |

“Bullgargaz” kërkon rritjen e çmimit të gazit me 60 për qind në gusht

“Bullgargaz” kërkon rritje të çmimit të gazit natyror dhe propozon që në gusht ai të jetë 152 euro (297.89 leva) për MWh, thuhet në faqen e internetit të kompanisë. Rritja e propozuar është rreth 60 për qind mbi çmimin për korrikun - 95 euro..

02.08.22 10:51 |

Anijet e para me grurë ukrainas po presin në Bosfor

Ekziston një probabilitet i lartë që anija e parë me grurë nga Ukraina sipas marrëveshjes me Turqinë dhe OKB-në të niset të hënën më 1 gusht, tha Irahim Kalën, zëdhënës i Presidentit turk Rexhep Erdogan. CNN-Turk njoftoi se kolona e parë me 16..

01.08.22 09:11 |
Jordanka Fandëkova

Kryetari i Bashkisë së Sofjes: Nuk ka gaz për dimrin

Kryetarja e bashkisë së Sofjes, Jordanka Fandëkova, akuzoi shtetin se nuk është në gjendje të sigurojë sasitë e nevojshme të gazit. Kjo, sipas saj, është arsyeja e paralajmërimit të dërguar nga Komisioni për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit dhe..

22.07.22 18:06 |
Ядрено гориво

Bullgaria do të kërkojë diversifikimin e furnizimeve me lëndë bërthamore

Ministri i Energjisë të kryejë veprimet e nevojshme për diversifikimin e furnizimit me lëndë të freskët bërthamore për Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj” me qellim garantimin e furnizimeve me energji. Këtë e vendosi Këshilli i Ministrave në..

13.07.22 18:57 |

Çmimi i gazit natyror po rritet me 32 për qind

Gazi natyror u rrit me 32 për qind dhe në mënyrë retroaktive nga 1 korriku, kushton 186.17 leva për megavat orë pa taksa, vendosi Komisioni për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit. Me këtë çmim, “Bullgargaz” do t’ua shesë karburantin blu furnizuesve..

12.07.22 19:42 |

Më 2 korrik, një cisternë e re amerikane e gazit mbërrin në Bullgari

“Bulgargaz” ka rezervuar një furnizim prej 62 milionë metra kub gaz nga një cisternë amerikane përmes terminalit grek “Revitusa”, njoftoi gazeta “Kapitall”. Dy cisterna amerikane mbërritën në qershor. Sasia e re do të mbërrijë më 2 korrik me..

23.06.22 12:58 |

Bullgarët mbeten skeptikët më të mëdhenj në Evropë për luftën në Ukrainë

Vetëm 54 për qind e bullgarëve mendojnë se lufta në Ukrainë është një kërcënim për sigurinë e BE-së dhe mbështesin zhvillimin e një politike të përbashkët evropiane për mbrojtjen dhe sigurinë. Ndërsa në komunitet kjo përqindje është 70 për..

20.06.22 09:23 |

Tre liderë kryesorë të BE pritet të vizitojnë Kievin

Udhëheqësit e Francës, Italisë dhe Gjermanisë pritet të udhëtojnë së bashku në Kiev më 16 qershor për t’u takuar me Presidentin ukrainas Vollodimir Zelenski. Vizita është një shenjë mbështetjeje dhe Ukraina do të marrë statusin e një vendi kandidat për..

16.06.22 09:36 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера