Eмисия новини
от 05.00 часа

Interkonektori me Greqinë do të jetë gati deri në fund të vitit

Deri në fund të vitit 2021 interkonektori Greqi-Bullgari duhet të ndërtohet në mënyrë që gazi i lëngshëm nga Aleksandrupolisi të kalojë përmes tij – gazi amerikan, izraelit, egjiptian, nga shumë burime, dhe ka mundësi që në të ardhmen kapaciteti të..

31.03.21 16:10 |

Bojko Borisov: Ndërlidhësi me Greqinë duhet të jetë gati deri në fund të vitit

Kryeministri Bojko Borisov kërkoi që interkonektori i gazit me Greqinë të jetë gati që këtë vit. Ai inspektoi ndërtimin e objektit dhe evidentoi se projekti vonon. Borisov vuri në dukje se diversifikimi i furnizimeve me gaz varet nga ky ndërlidhës,..

18.02.21 16:26 |

Minierat e qymyrit do të zëvendësohen me furnizime të hidrogjenit

Bullgaria do të ndërtojë mbi 200 km tubacionet e gazit me vlerë 250 milion euro në Minierat “Marica-lindje” sipas një plani të ripërtërirë kombëtar të rimëkëmbjes. Në kuadrin e tij vendi do të marrë paratë e BE për zhvillimin e qëndrueshëm...

17.02.21 11:47 |

Pritet që “Rryma Ballkanike” të shlyhet për 10 vjet

Bullgaria ka një nga çmimet më konkurruese të gazit natyror në Evropë. Ata janë më të ulët sesa ata në tregun e aksioneve dhe kjo ndodhi falë kushteve të rinegociuara me “Gazprom” dhe kontratës me Azerbajxhanin, tha Ministrja e Energjetikës..

05.02.21 16:13 |

“Gazprom” ndërpreu pjesëmarrjen e vet në ndërmarrjen bullgare “Overgaz”

Kompania energjetike “Gazprom” ka ndërprerë pjesëmarrjen e vet në kompaninë bullgare të gazit “Overgaz”. Për këtë ka njoftuar vetë gjiganti rus i gazit, cituar nga agjencia TASS. Pjesëmarrja e “Gazprom”-it ishte 50% e aksioneve të kompanisë..

29.01.21 10:51 |
Ministrja Petkova

Bullgaria është në pritje të gazit të Izraelit dhe Qipros

Furnizimet e ardhshme të gazit nga Mesdheu Lindor do të kenë një kontribut të konsiderueshëm për diversifikimin dhe konkurrencën e çmimeve jo vetëm në Bullgari, por edhe për Evropën Juglindore. Këtë e tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova..

28.01.21 16:41 |
Nikolla Sellakoviç dhe Bojko Borisov

Kryeministri bullgar bisedoi me Ministrin e Jashtëm serb

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi me Ministrin e Jashtëm serb Nikolla Sellakoviç, i cili është duke bërë një vizitë zyrtare në Bullgari. “Marrëdhëniet tona me Serbinë gjithnjë kanë qenë miqësore dhe pragmatike”, tha Borisov. Ata shqyrtuan..

20.01.21 15:46 |

Ne sigurojmë diversifikim të plotë për brezat që do të vijnë

Bullgaria ka një “nivel të ri të sigurisë së furnizimit” të gazit natyror dhe po bën investime të mëdha në energji për të qenë një “vend gjeostrategjik dhe për të tranzituar 100 për qind përmes infrastrukturës bullgare". Këtë e tha Kryeministri Bojko..

01.01.21 15:32 |

“Gazprom” filloi furnizimet e gazit për në Serbi përmes Bullgarisë

Që nga 1 janari i këtij viti, Holdingu Rus “Gazprom” filloi të furnizojë Serbinë dhe Bosnjë dhe Hercegovinën me gaz natyror përmes Turqisë dhe Bullgarisë. Kjo theksohet në një deklaratë të kompanisë ruse, cituar nga agjencia TASS. Nga Rusia,..

01.01.21 11:49 |

Bullgaria do të marrë gaz nga Azerbajxhani

Që nga 31 dhjetori Bullgaria do të marrë gaz natyror nga Azerbajxhani, bëri të ditur zyra e shtypit pranë qeverisë. Në përputhje me kontratën e “Bulgargaz” me kompanitë azerbajxhanase SOCAR çdo vit do të sigurohen 1 mlrd metra kubikë gaz natyror..

22.12.20 12:29 |
Всички новини: днес | вчера