*0v,ld(r"Ǥ"Ǥx"Ǥ Ǥ𚴤H"Ǥ/blagoevgrad/Idei_Interesi_Biznes/broadcasts){H retu"Ǥx"Ǥ"Ǥ"Ǥ8ɤ"ǤЗдравен компасargUϣ:݌& if"Ǥ"ǤP#Ǥx"Ǥ(#Ǥ/blagoevgrad/zdraven-kompas/broadcastsUX t.srh#ǤP#Ǥ#Ǥ"Ǥ#ǤАз, Буки, Ведиdocume_71. 'ht#Ǥ#Ǥ $ǤP#ǤDcͤ$Ǥ/blagoevgrad/Az_Buki/broadcastm! 'Pa8$Ǥ $Ǥ$Ǥ#Ǥh$ǤПриемна в ефирhttpE/4^&book$Ǥ$Ǥ$Ǥ $Ǥ$Ǥ/blagoevgrad/priemna-v-efir/broadcastc냻+func%Ǥ$Ǥp%Ǥ$Ǥ@%Ǥ/var/www/html/bnr/app/BNR/View/header.html.creW ));t.%Ǥp%Ǥ%Ǥ$Ǥ%Ǥe8ce14eb45298d8e5afcb83a4c2fb06162d3a16f.inser68!; &Ǥ%ǤX&Ǥp%Ǥ0&Ǥ3312865406601367c919c09-33414459site="" class='search-page' >
Eмисия новини
от часа

SHBA-ja forcon angazhimin e saj ndaj shteteve të Detit të Zi

SHBA po përgatit një strategji për Detin e Zi. Ky është një vazhdimësi e Ligjit të Detit të Zi të një viti më parë dhe pjesë e buxhetit të mbrojtjes së SHBA-së. Këtë e tha para BNR ambasadori i Bullgarisë në SHBA, Georgi Panajotov. Sipas tij, kjo..

02.04.24 17:36 |

Efikasiteti energjetik i ndërtesave: (pa)mundësia bullgare dhe standardet e reja evropiane

Nuk do të mjaftojë më ndërtimi i ndërtesave më të gjelbra, por duhet të rinovohen edhe ato ekzistuese. Ritmi i rinovimit të ndërtesave të vjetra në Bashkimin Evropian është shumë nën pritshmëritë - vetëm 1% dhe 1.5% çdo vit, por për të arritur..

20.03.24 17:35 |

Sofja - lider për sa i përket investimeve të huaja, Devnja - për frymë të popullsisë

Deri në fund të vitit 2022, vlera totale e investimeve të huaja të akumuluara në Bullgari arriti në 29.4 miliardë euro, që është afërsisht 1.3 miliardë më shumë se në vitin 2021. Pritet që pothuajse gjysma - 14.9 miliardë euro - e këtyre..

29.01.24 14:12 |
Milena Stojçeva

Elektromobiliteti dhe softueri janë ndër sektorët e preferuar nga investitorët

Sipas të dhënave të Bankës Kombëtare Bullgare /BNB/, në vitin 2023 investimet e huaja direkte në vend do të jenë mbi 7 miliardë leva (mbi 3,5 miliardë euro), tha sot në Varna ministrja e inovacionit dhe zhvillimit Milena Stojçeva, cituar nga BTA...

09.01.24 17:16 |

Bullgaria është ndër destinacionet në Evropën Lindore me çmime më të leverdishme të pasurive të paluajtshme

Bullgaria është destinacioni më tërheqës në të gjithë Evropën Lindore për investime në pasuri të paluajtshme në qytetet kryesore. Ndër qytetet e mëdha në vendin tonë, Plovdivi është me çmime më të përballueshme të pronësive të paluajtshme, i..

07.01.24 12:35 |
Presidenti Bajram Begaj

Presidenti Bajram Begaj: Bullgaria ka qenë dhe mbetet tradicionalisht një partner i mirë i Shqipërisë

Bullgaria ka qenë dhe mbetet tradicionalisht një partner i mirë i Shqipërisë. Kështu deklaroi Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, pas takimit kokë më kokë me kreun e shtetit bullgar, Rumen Radev, gjatë vizitës së tij zyrtare në Bullgari me..

14.12.23 17:04 |

Bullgarët zgjedhin gjithnjë e më shumë Greqinë Veriore jo vetëm për pushime, por edhe për investime

Dhe këtë verë, një pjesë shumë e madhe e bullgarëve do të zgjedhin plazhet e Greqisë fqinje, pavarësisht rritjes serioze të çmimeve, duke arritur deri në 30% në disa vende. Por edhe një trend tjetër po thellohet. Përveçse një vend për pushime,..

22.06.23 07:15 |

Një program investimi në mbrojtje deri në vitin 2032 u paraqit në Kuvendin Popullor

Një program investimi në fushën e mbrojtjes deri në vitin 2032 është paraqitur në parlament. Programi i ri, me rekomandimin e Legjislaturës së mëparshme të Kuvendit Popullor, grupon projektet nën 100 milionë leva në paketa kapacitetesh dhe ato mbi..

11.05.23 18:01 |

Një kompani franceze investoi 28.6 mln euro në një fabrikë malti në Pleven

Në Pleven fillon ndërtimi i një fabrike të re për prodhimin e maltit me një investim francez me vlerë 56 milionë leva (28.6 mln euro). Qëllimi është që ndërmarrja, e cila do të fillojë punën në fund të vitit 2024, të përmbushë standardet më të..

18.04.23 17:02 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна