Eмисия новини
от 12.00 часа

Blloku 5 i Centralit Atonik Elektrik “Kozlloduj” po mbyllet për t'u furnizuar me karburant bërthamor amerikan

Më 5 maj, njësia e pestë e centralit të vetëm bërthamor bullgar “Kozlloduj” do të mbyllet për riparime të planifikuara vjetore dhe furnizim me karburant bërthamor amerikan. Në përputhje me programin e diversifikimit të Centralit Atonik Elektrik..

03.05.24 11:13 |
Nikollaj Denkov

Nikollaj Denkov: Nuk ka probleme me licencimin e karburantit të “Westinghouse”

Sistemi elektrik është në gjendje shume të mirë - ka kapacitete, ka mundësi për balancim. Kështu deklaroi kryeministri i dorëhequr Nikollaj Denkov gjatë vizitës së tij në centralin bërthamor “Kozlloduj”. Ai komentoi se nuk ka probleme me licencimin..

07.03.24 15:31 |

Çmimi i karburantit në Bullgari po rritet

Mesatarisht, karburantet me pakicë në Bullgari janë rritur me 10 stotinka për naftën dhe 4 stotinka për benzinën gjatë muajit të fundit. "Çmimet janë plotësisht adekuate. Ato janë të lidhura me atë që po ndodh në tregjet ndërkombëtare të produkteve të..

01.03.24 16:27 |
Deljan Dobrev dhe Desisllava Atanasova

Shumica qeverisëse e ndarë për naftën e “Lukoil”-it

Jo në një periudhë tri ditore, por që dje, “Lukoil” ishte gati të kalonte në naftë tërësisht jo-ruse, me një kapacitet të reduktuar operativ në “Neftohim”, por të mjaftueshëm për të kënaqur vendin me karburante. Kështu deklaroi para gazetarëve Deljan..

16.11.23 12:54 |
Kirill Petkov

Fokusohemi mbi mbledhjen e taksave nga Lukoil

“Jemi të mendimit se nuk ka kuptim të ndërpritet derogimi pas shtatë ditësh, sepse kjo mund të sjellë stres në treg”, tha bashkëkryetari i “Po e vazhdojmë ndryshimin – Bullgaria Demokratike” (PP-DB) Kirill Petkov pas mbledhjes së grupeve..

23.10.23 15:26 |
Zhivodar Terziev

Anulimi i derogimit nuk do të ndikojë ndjeshëm në çmimin e karburanteve

Heqja e derogimit të "Lukoil Neftohim Burgas" për importin e naftës ruse nuk do të ketë ndikim të drejtpërdrejtë dhe të rëndësishëm në çmimin e karburantit në vendin tonë, parashikoi Zhivodar Terziev, kryetar i Bordit të Shoqatës Bullgare të Naftës..

23.10.23 11:08 |
Nikolla Stojanov

Inflacioni një-shifror tashmë në maj

Që në maj inflacioni do të bjerë nën 10%, parashikoi para Nova TV ushtruesi i detyrës së ministrit të ekonomisë, Nikolla Stojanov. Ai shtoi se është në rënie p;r muajin e shtatë dhe do të jetë një-shifror në verë. Sipas ministrit, ka të gjitha arsyet..

19.05.23 12:23 |
Nikolla Stojanov

Bullgaria do të mbështesë paketën e 11-të të sanksioneve të BE-së kundër Rusisë

Pyetja para nesh nuk është nëse ne do të mbështesim paketën e 11-të të sanksioneve të BE-së kundër Rusisë. Si më parë, Bullgaria do të mbështesë sanksionet. Pakoja e 11-të synon të kufizojë mundësitë e anashkalimit të sanksioneve të mëparshme, tha në..

11.05.23 11:50 |
Zhivodar Terziev

Nuk pritet ndryshim në çmimet e karburanteve

Çmimet e karburanteve u stabilizuan dhe nuk pritet të ndryshojnë gjatë dy muajve të ardhshëm. Këtë e parashikon kryetari i Shoqatës Bullgare të Naftës dhe Gazit Zhivodar Terziev. “Besoj se çmimet në pikat e karburanteve që po i shohim për momentin do..

11.04.23 18:48 |

Ministri bullgar i energjetikës diskutoi kushtet për dërgimin e karburantit bërthamor francez

Ministri bullgar i energjetikës Rosen Hristov u takua në Paris me udhëheqjet e kompanive energjetike franceze Framatom dhe EDF. Tema kryesore e bisedimeve ishte bashkëpunimi në energjinë bërthamore. U diskutuan kushtet e furnizimit të karburantit të..

13.03.23 16:26 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна