Eмисия новини
от часа
Ellka Konstantinova

Në kujtim të Prof. Ellka Konstantinova - një figurë emblematike nga agimi i demokracisë

Prof. Ellka Konstantinova, shkrimtare, kritike letrare dhe politikane, një person me kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e kulturës bullgare, u largua nga ne në moshën 90-vjeçare. Ajo ka lindur në familjen e kritikut letrar Georgi..

13.01.23 18:46 |

“Gallëp Interneshënëll”: Afro gjysma e bullgarëve akuzojnë shtetin për problemet e veta

30 vjet pas fillimit të ndryshimeve demokratike në Bullgari afro gjysma (46 për qind) nga bullgarët janë të prirë të mendojnë, se shteti është fajtor për shumicën e problemeve në jetën e tyre. 42 për qind nuk janë dakord me një qëndrim të tillë, ndërsa 12..

21.08.19 15:06 |
Petër Mlladenovi njofton dorëheqjen e Todor Zhivkovit

Viti 1989 – Ndryshimi

10 nëntori i vitit 1989 ishte një datë nga kalendari, e cila për bullgarët e zakonshëm filloi si të gjitha ditët e mëparshme. Në orën 18 fiks, kur nëpërmjet Radios Kombëtare Bullgare iu shprehën falënderime zotit Todor Zhivkov dhe u njoftua, se Petër..

20.06.15 09:55 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна