Eмисия новини
от часа

Një ekspozitë tregon qytetin Varna përmes syve të refugjatëve nga Ukraina

27 fotografi prej autori të nëntë të rinjve ukrainas u rregulluan në sallonin e vogël të artit të BNR-Varna. Ekspozita titullohet “Varna – E shoh bukurinë tënde” dhe hapet në prag të festës së qytetit, 15 gushtit. Ekspozita është pjesë e një projekti për..

13.08.23 10:15 |

Sofia lights – një realitet magjik në park

Imagjinoni mundësinë për t'u rrethuar nga natyra, vetëm pak kilometra nga zemra e qytetit të madh, dhe ndjeni përjetësinë dhe qetësinë që të jep një ndjenjë të mundësisë për të nesërmen. Ndjenja se drita është aty duke të pritur… Pikërisht..

01.09.22 07:40 |
Plazhi Korall

Gjiri Korall dhe lumi Llom tani janë zona të mbrojtura

Ekonomisti Borisllav Sandov e shpalli Gjirin Korall zonë të mbrojtur. Ndalohet hyrja e mjeteve lundruese me motor, me përjashtim të anijeve të peshkimit nga data 1 tetor deri më 1 mars. Ndalohet akuakultura dhe përdorimi i tratave dhe dragave...

07.07.22 11:36 |

Piktori i ri Kostadin Zhikov dhe imazhet e tij të bukura dhe paqësore femërore

Gjatë muajit mars, të cilin ne bullgarët e quajmë muajin e grave, për shkak të kohës së ndryshueshme jashtë dhe për shkak të festës së gruas më 8 mars, në fokus është “Ajo”, me bukurinë e saj, me estetikën dhe me rolin e saj në botën e ndërlikuar..

16.03.22 11:26 |

Galeria e Arteve të Bukura në qytetin Varna prezanton kryevepra në një ekspozitë

Sipas një tradite Galeria e Arteve të Bukura në qytetin Varna shënon   Vitin e Ri me prezantimin e pasurive të fondit të saj. Ekspozita “Zhanre në pikturim” paraqes afro 100 vepra të 65 krijuesve të rëndësishëm bullgar, talenti i të cilëve u shfaq..

30.01.22 10:35 |

Georgi Vellçev – mjeshtri i harruar i peizazhit detar

Krijuesi i lindur 130 vjet më parë, priti rehabilitimin e tij të vonuar prej kohësh në sajë të kritikut të artit Rumen Serafimov, i cili merr përsipër të studiojë dhe të rivendosë muzeun e braktisur në shtëpinë e tij të lindjes në qytetin e Varnës...

29.12.21 07:15 |

Pikturat e Maja Doçevës “flasin” në një gjuhë universale

Bollëkun e ngjyrave në malet vendase dhe në oborret e qytetit gjatë të gjitha stinëve të vitit, pikërisht ato ka mbledhur në pikturat e veta piktorja Maja Doçeva. Ajo thotë se, çdo një nga pikturat është shprehje e njëfarë përjetimi, e emocionit..

21.06.21 07:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна