Eмисия новини
от 18.00 часа

Dita e Gjelit - festa e pjellorisë mashkullore

Më 2 shkurt, sipas kalendarit kombëtar bullgar, festohet Dita e Gjelit kushtuar shëndetit dhe pjellorisë së fëmijëve meshkuj. Festa është më e përhapur në Bullgarinë Lindore. Një nga elementët e detyrueshëm është flijimi i gjelit. Ai kryhet nga..

02.02.24 06:05 |

Festival i pjellorisë në Shablla organizon një garë mes fermerëve

Më 16 shtator, në qytetin Shablla mbahet një festival i pjellorisë. Përfaqësuesit e të gjitha vendbanimeve të komunës do t'i tregojnë frytet e punës dhe natyrës në Parkun e Qytetit të Shabllës. Programi përfshin konkurse për perimet më të mëdha,..

16.09.23 10:10 |

Dita e Gjelit – rituale për shëndetin e fëmijëve mashkullorë

Dita e Gjelit është një festë kombëtare kushtuar shëndetit dhe pjellorisë së fëmijëve mashkullorë. Ajo festohet në Bullgarinë Lindore - nga Dobruxha deri në rajonet më jugore të vendit tonë. Data përkon me festën e krishterë Paraqitja e Zotit tonë..

02.02.22 06:50 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна