Eмисия новини
от 21.00 часа

2024 filloi me tre jetë të shpëtuara pas një donacioni në Bullgari

Transplanti dhe riprodhimi i asistuar janë ndër arritjet më të mëdha të mjekësisë moderne. Falë transplantit të organeve, indeve dhe qelizave, që nga viti 2005 janë shpëtuar jetët e 1921 bullgarëve. Arritjet e riprodhimit të asistuar lejojnë mijëra..

11.01.24 07:30 |

Për herë të parë në Bullgari një grua me mëlçi të transplantuar u bë nënë

Për herë të parë në Bullgari një grua me transplant të mëlçisë u bë nënë. 29-vjeçarja Petja Jordanova, e cila u transplantua dy vite më parë, solli në jetë një vajzë, njoftoi spitali "Majçin Dom". Foshnja u ngjiz në mënyrë natyrale. Petja Jordanova..

05.01.24 15:49 |

Bullgaria është shteti i parë në botë me një rrugë që mban emrin e një donatori

Në Varna ndodhet rruga e parë në botë që mban emrin e një donatori i cili ka shpëtuar katër jetë njerëzish. Rruga na kujton dhuratën e fundit, jashtëzakonisht të çmuar që një person mund të bëjë në rrugëtimin e tij në Tokë. Rruga quhet "Georgi..

28.09.23 07:10 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна