Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

Момчил Генов

Момчил Генов предпочита традиционния стил и се учи сам

Момчил Генов е едно от утвърдените имена в тату средите в София. Рисува татуировки и е част от българската пънк и хардкор общност и именно запознавайки се с тази субкултура е направил първите стъпки в това изкуство. Той предпочита традиционния стил..

публикувано на 15.01.20 в 10:10
Йордан Йовчев

Йордан Йовчев: Стараем се да убедим младото поколение да заобича спорта

Изключителен атлет, легендарна личност в световния спорт с постижението си - участие на шест поредни Олимпийски игри. На тях завоюва четири медала - един сребърен и три бронзови. Това представляват само част от фактите във впечатляващата визитка на..

публикувано на 06.01.20 в 13:45
Ники Станоев

Николай Станоев – истинският актьор е универсален боец

Трудно е човек да свали усмивката от лицето си, когато е в компанията на Ники Станоев , не защото не излиза от роля, а защото е себе си - изключително забавен, усмихнат, открит и енергичен човек, винаги готов за нови приключения. Ники е от Видин,..

публикувано на 02.01.20 в 18:25

Можем да постигнем изключително много, ако преодолеем себе си

Алекс Кирилов е вдъхновяващ и усмихнат млад мъж. Впечатлява с изваяното си тяло и завладява с размислите си за живота. Той е спортист, който има опит в баскетбола, хандбала и фитнеса. Познаваме го също от телевизионния екран като един от..

публикувано на 30.12.19 в 16:00
Гергана Змийчарова

Гергана Змийчарова - актриса, художник и фотограф с пленяващо слово

Актриса, художник и фотограф, майка в семейство с четири деца и не на последно място – вдъхновението в живота на режисьора Петринел Гочев... Всичко това е Гергана Змийчарова, още един от героите в енциклопедията с вдъхновяващи личности на Радио София..

публикувано на 18.12.19 в 17:49
Ефрем Ефремов в аулата на Софийския университет

Ефрем Ефремов: Няма по-хубаво нещо от това - да обичаш работата си

Спортният журналист, коментатор и преподавател Ефрем Ефремов е един щастлив човек. С усмивка на лице споделя, че обича работата си и във всяка една редакция има негови студенти.  Журналистическата му кариера е едно стечение на обстоятелствата, някои..

публикувано на 11.12.19 в 13:12
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил

Стефан Данаилов: В актьорската професия най-трудно е да задържиш нивото

Той е български актьор с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил и народен артист, дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик, министър на културата... Роден е на 9 декември 1942 г. в..

обновено на 27.11.19 в 14:10

Дони: Надявам се с моето щастие да не преча на никого

Той е един от най-успешните, разпознаваеми и нестандартни певци в съвременната музикална история на България. Роден и израснал в София, открива призванието си отрано. В един момент от живота му става така, че майчинският разум надделява над..

публикувано на 11.11.19 в 16:29
доц. Наталия Футекова

Доц. Наталия Футекова: Бизнесът и образованието вървят ръка за ръка

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното..

публикувано на 05.11.19 в 11:25