Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добринка Добрева (автор на идеята за предаването), Катя Василева и Лили Големинова. 


Публикации

Справочна редакция е енциклопедията на БНР

Повече от половин век БНР събира в своите архиви огромен масив от документи и материали. Справочна редакция притежава повече от 150 000 архивни единици, еквивалентни на стотици хиляди страници. Началото поставят четирима души, които започват да събират..

публикувано на 14.01.20 в 17:04

Радиото ни е формирало музикален вкус още преди да стане държавно

До 1927 година слушането на радио е било забранено в България, не са се произвеждали и не били внасяни радиоприемници, в ефира нищо не се е говорело на български. От 1927 до 1929-а звучат много радиостанции, но на чужди езици. В края на ноември..

публикувано на 13.01.20 в 15:26
Марк Кадин

Марк Кадин: Най-хубаво е, когато концертът стане, както съм си го представял

Симфоничният оркестър на Българското национално радио е известен със своята сезонна концертна програма, разделена обикновено на цикли. Това, обаче, е само най-видимата част от неговата дейност, защото през останалото време музикантите работят "зад..

публикувано на 13.01.20 в 14:58
Елена Маринова,Светлозар Петров

Без полова дискриминация на работното място

В България ИТ специалистите жени са почти двойно повече в сравнение със средните стойности за Европейския съюз или около 30%. “В “Мусала софт” процентът е малко по-висок, около 35% са жените в нашата компания”, казва Елена Маринова - президент на..

публикувано на 10.01.20 в 15:21
Мартина Апостолова в ролята на Ирина в едноименния филм на реж. Надежда Косева

Мартина Апостолова е призната за Европейска изгряваща звезда на "Берлинале 2020"

Мартина Апостолова е определена като Европейска изгряваща звезда на Берлинале 2020 . Признанието идва след дебюта ѝ в киното с ролята на Ирина в едноименния филм на режисьорката Надежда Косева. Мартина Апостолова е селектирана сред десетте..

публикувано на 10.01.20 в 14:17
Анна Марич,Милена Драгийска, Гергана Иванова

Тайната на успеха: Баланс между качествата на мъжете и жените

Не може да става дума дори за усещане за някакво неравенство между половете в областта на комуникационния бизнес. В това е убедена е Гергана Иванова , управляващ партньор в Тне Smarts. Тя уточни, че това се дължи до голяма степен на спецификата на..

публикувано на 09.01.20 в 16:37
Даниел Киряков, Александър Христов и Любомир Аламанов

Не квотата, а качествата правят жените равностойни на мъжете в бизнеса

Продължава седмицата, посветена на жените и мъжете в бизнеса. Днес за разговор сме поканили експертите Любомир Аламанов, доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Жените в бизнеса са страшна..

обновено на 08.01.20 в 15:22
Цветана Минчева и Методи Георгиев

В бизнеса смесените екипи са по-ефективни

Жените и мъжете в корпоративния свят е темата в предаването “Радиоприемница” тази седмица. Жените все още имат да наваксват с присъствие в бизнес средите. “Въпросът е на равнопоставеност и равни права, но и на бизнес”, казва Цветанка Минчева - директор..

публикувано на 07.01.20 в 16:16
Георги Руйчев,Таня Косева

Жени ръководят 42% от банките и застрахователните компании у нас

В края на миналата година "Дамски форум" и списание "Икономист" представиха проучване за половото разнообразие във висшия мениджмънт в България. Резултатите показват, че дамите, членуващи в надзорен или управителен съвет в страната, е 16,8 на сто,..

публикувано на 06.01.20 в 14:38
Илхан Кючюк

Българската следа в номинацията за награда "Сахаров"

В края на седмицата, посветена на европейските политики, в предаването “Радиоприемница” разказваме за наградата “Сахаров”, която се връчва за свобода на мисълта. През 2019 г. наградата получава уйгурският учен и защитник на правата на човека проф. Илхам..

публикувано на 20.12.19 в 16:34