Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добринка Добрева (автор на идеята за предаването), Катя Василева и Лили Големинова. 


Публикации

Професионалното прегаряне като бизнес и социален проблем

Глобалните предизвикателства за устойчиво развитие - подготвени ли сме с развит предприемачески дух и вътрешна осъзнатост, за да се справим с екологичните проблеми, изправящи се пред нас и засягащи все по-осезаемо здравето и начина ни на живот. Това е..

публикувано на 05.02.20 в 15:39

Да вземем мерки за климатичните промени като за застрахователно събитие

Климатичните изменения са безспорен факт, дискусионен е причинителят. Всеки от нас може да допринесе в предпазването на околната среда от замърсяване. Дори въздухът без вредните фини прахови частици може да служи като застраховка за част от..

публикувано на 05.02.20 в 14:46

Юлия Йорданова: Природата е нашият приятел, учител и дом

Приложно природозащитно образование съществува и в България и има своя добър пример в лицето на Училището за природата в с. Влахи. Селото се намира на 9 км от Кресна и на около 160 км от София. Принципите на градивност са заложени още в построяването му...

публикувано на 04.02.20 в 16:05

Единни в защита на природата - единственият възможен ход

Какви качества и умения са необходими на съвременните млади хора, за да могат да противодействат успешно на екологичните предизвикателства. Този въпрос поставихме в "Радиоприемница" пред младежките координатори на "Greenpeace - България" Стоян..

публикувано на 04.02.20 в 14:55

В 20 училища въвеждат часове по зелено предприемачество от втория срок

Към глобалните предизвикателства може да се търси решение на индивидуално ниво, всеки може да има своя дан в каузите, свързани с опасните промени в климата и изчерпването на природните ресурси. Новата и зелената икономика и предприемачеството са..

публикувано на 03.02.20 в 15:22
Държейки пица, Дженаро Лучано не може да не се усмихне

Доматът "каца" върху пицата десетилетия след морските дарове

Първото име на неаполитанската пица в началото на ХVIII век подсказвало, че в съставките са морски дарове. 20-30 години по-късно в ингредиентите е включен пренесеният в Европа домат, който първоначално е бил жълт, а не червен. Това разказа..

публикувано на 31.01.20 в 15:00

Габриела Ставру: Поморие е един от най-добрите региони за производство на вино

“Поморие е един от най-добрите региони за производство на вино”, казва Габриела Ставру , която работи в семейна изба за вино, която се намира на 20 км от Слънчев бряг и в лозята се отглеждат сортовете шардоне, совиньон блан, а от червените - каберне,..

публикувано на 31.01.20 в 14:18

Николай Дончев: Емоцията играе особена роля при мебелите

Николай Дончев е един от изложителите на СИХРЕ от българска компания, която внася и продава мебели от германска марка, бивш радиоводещ и бивш търговски директор на "Интер експо център". Той гостува в нашата "Радиоприемница" в качеството му на..

публикувано на 31.01.20 в 14:08

Нови технологии подобряват хотелската среда и преживяването

Собствениците на хотели могат да използват съвременните технологии, за да дадат повече информация на клиентите си за това, което предлагат, каза Ани Декарт, представител на дигитална компания, която предлага решения, които обединяват управление и контрол..

публикувано на 30.01.20 в 15:47
Изложението СИХРЕ е в Интер Експо центъра

Ефтим Чакъров: Бизнесът вече не пита защо за авторска музика трябва да се плаща

По отношение на авторските права България е изостанала, но все пак следва тенденциите. След просветителска дейност на различни организации и промени в законовата уредба има не само оптимизъм за/у българските автори на музика, но се виждат и реални стъпки..

обновено на 29.01.20 в 18:40