Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добринка Добрева (автор на идеята за предаването), Катя Василева и Лили Големинова. 


Публикации

"КонсУмувай" - да възпитаваш отговорно потребление

Екоцентризмът е отговор на антропоцентризма, при който човекът е издигнат на пиедестал и е покровителят на всичко. При екоцентризмът, напротив - човекът е част от всичко, част от екосистемата и той е свързан с всичко, което го заобикаля по един..

публикувано на 05.12.19 в 16:04
Александър Христов

Доц. д-р Александър Христов: Българите са разумни потребители

На свръхконсуматорството и идеите за отговорно потребление е посветено предаването “Радиоприемница” тази седмица. Началото на предпразничното пазаруване е вече факт. С реални и не чак толкова реални намаления. Действително ли имаме нужда от всичко, което..

публикувано на 04.12.19 в 17:45
Дигитализацията дава втори живот на стари книги и картички

Росен Петков: Дигитализацията съхранява, улеснява достъпа и помага за популяризиране

Цяла седмица говорим за паметта в „Радиоприемница“ и на финала сме поканили специалист, който се грижи за съхраняването на това, което трябва да не забравяме като общество. Росен Петков е преподавател по компютърна графика в Техническия университет,..

публикувано на 29.11.19 в 15:08

Изкуството като обществена памет

Музеят на социалистическото изкуство има един по-различен профил. Той се различава от художествените музеи, както и от музеите, които изследват и презентират политическата история на определена епоха. Този музей съчетава и двете функции, казва Николай..

публикувано на 29.11.19 в 14:45

Паметта - наръчник за управление

Паметта е определяща за нашето битие, тя е основният пространствен ориентир и компас в живота ни, ако започнем да я губим, това е едно от най-ужасяващите загуби на личността. “Паметта е личният дневник, който всички носим със себе си”, казва Оскар Уайлд...

публикувано на 28.11.19 в 14:33
Мона Лиза на Леонардо да Винчи продължава да вълнува и да предизвиква дискусии

Александър Тренев: Всичко около нас носи информация за събитията и делата ни

В “Радиоприемница” избрахме днес да говорим за закодираното и препредадено знание, което се крие в изкуството, в артефактите, книгите, картините. За тази алтернативна памет и умението да разчитаме символи и алегории ни помага авторът и издател (и..

публикувано на 27.11.19 в 14:40

Арх. Димитър Механджиев: Паметта на града ни прави душевно по-богати като хора и общество

В “Радиоприемница” продължаваме да говорим за паметта в различните ѝ аспекти и проявления. Днес се опитваме да разберем как помним града. Какво от него остава в съзнанието на хората, кое изчезва с времето… За разсъжденията по тези и други..

публикувано на 26.11.19 в 15:12

Доротея Табакова: Университетът е място на памет

Тази седмица тема в предаването “Радиоприемница” ще бъде паметта - как и какво помним, кое придобива за нас символна стойност, защо е важно да съхраняваме това познание. Днес Софийският университет “Климент Охридски” отбелязва патронния си празник, а гост..

публикувано на 25.11.19 в 16:25

Красимир Терзиев провокира зрителя да състави своя разказ

Художникът Красимир Терзиев работи е изследовател в различни области - фотография, видео, кино. Един от неговите проекти е "Преходен вестник", включен в изложбата "София утре" на "Визия за София". Изданието е оформено благодарение на архивни издания на..

публикувано на 25.11.19 в 15:19
Магдалена Сотирова е свикнала с изяви пред аудитория

Магдалена Сотирова: Стремим се към точния микс за всеки концерт

Работата на имидж мейкърите на всеки музикант, изпълнител и звезда, макар и "зад кулисите" има своето огромно значение, при това е важно да бъде извършвана по възможно най-добрия начин. Да си добър продуцент и пиар изисква много постоянство и умението да..

публикувано на 22.11.19 в 15:01