Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добринка Добрева (автор на идеята за предаването), Катя Василева и Лили Големинова. 


Публикации

Деница Янчева

Деница Янчева, българка от Германия: Сега разбираме колко е важно семейството

Ситуацията в Германия не е приятна в момента. Всеки се стреми да се изолира, да спаси и обезопаси себе си и семейството си. Цари лека истерия. В магазините бързо се изчерпват основни продукти. Трудно се намират брашно, спагети, сапун, тоалетна..

публикувано на 19.03.20 в 13:55
Стоян Радев: Да помълчим и да вярваме, че идва по-добро

Стоян Радев: Да отключим позабравени ценности, да излезем по-мъдри от изпитанието

В момента сякаш сме в холивудски филм с извънземни нашественици, с лошо стечение на обстоятелствата от лабораторни грешки или в резултат на пъклени планове на злодеи, но този филм със сигурност ще има „хепи енд“. „Писано ни било да минем и през..

публикувано на 18.03.20 в 14:30
Георги Руйчев

Георги Руйчев: Наблюдаваме мобилизация на бизнеса

Бизнесът е наясно, че ситуацията в момента е сложна , но всеки, спрямо своите възможности и условия на работа и сфера, в която действа, се опитва да се справи. Има и добри примери на подкрепа от страна на бизнес лидерите в подкрепа на медицинската..

публикувано на 18.03.20 в 14:26

Сега се нуждаем от Преображение, от мост между душите

Възпитаването и развиването на сетивата за възприемане на изкуството е нещо, което започва в най-ранна възраст. Наричаме “криза” изпитанието, през което преминаваме всички, но истинската криза всъщност започна много отдавна - още когато прекъснахме..

публикувано на 17.03.20 в 15:19
Журналистите не бива да спират да задават въпроси

Ирина Недева, АЕЖ: В извънредната ситуация информацията става още по-ценна

Информацията е наистина ценност в днешния свят. Ценност са и фактите, но способността да различаваш факт от мнение или от подвеждаща информация е много нужна в дни на криза и изпитания като пандемичната ситуация. Именно информацията е..

публикувано на 17.03.20 в 14:34

Ина Антонова, психолог: Трябва ни емпатия не заради пандемията, а защото сме хора

Всичко, което се случва в момента, е непознато за съвременниците, особено на по-младите генерации, за разлика от предишните поколения, преживявали кризи и войни. Нормално е първоначално да има паника или противопоставяне на мерките. Но да..

публикувано на 16.03.20 в 14:53

Хората вече изпитват по-голямо доверие към лекарите

Кои са ценностите, които носим и се опитваме да съхраним във времето и в поколенията, и тези, които ще имаме, когато пандемията COVID - 19 ще бъде вече в историята и сме съхранили себе си и своето здраве? Това, което със сигурност вече знаем е, че..

публикувано на 16.03.20 в 14:38
За деца с аутизъм работят съвместно терапевти, психолози и дизайнери

Дизайнът има и социални измерения

Има разработени улеснения и проекти за достъпна среда по отношение на хора със специфични зрителни или двигателни дефицити, но за лица от аутистичния спектър у нас почти няма разработки, темата е нова за повечето страни в света. Все пак, доста..

публикувано на 13.03.20 в 15:59

Снегоходки в джоба - български патент по целия свят

Снегоходките са един атрибут, който съществува от векове. Ползва се от хора, слагат се и на животни. Един конкретен случай със сноубордист, който затъва в снега, дава преди няколко години идеята да бъдат създадени нов вид снегоходки - надуваеми,..

публикувано на 12.03.20 в 15:24

Инж. Татяна Георгиева, НБУ: Дизайнерът трябва да знае, да може и да измисля

Дизайнът е навсякъде около нас, днес той се свързва с творчеството, с моделирането, с налагането на тенденции. Може да се открие във всяка сфера, във всеки елемент на нашия живот. „Модата може да се открие не само в дрехите. Модата е нещо много..

публикувано на 11.03.20 в 16:16