Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стара Загора първа се сдоби с електронно табло, което отчита новородените

Ротари клуб Стара Загора избира датата на настъпване на астрономическата пролет 20 март, за да направи подарък на старозагорци. Електронното табло, което отчита в реално време кога в Стара Загора се ражда бебе, е вече факт и функционира. То се намира в непосредствена близост до емблематичното място за срещи в центъра „Часовника“. Таблото работи на принципа на приложение, чрез което трите АГ болници в града предоставят информация и превръщат цифрите в нещо положително, като раждането на нов живот.

Освен часът и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото, а тази хубава новина ще бъде съпроводена и от звуков сигнал. През останалото време ще се визуализира обобщена информация за броя на бебетата, родени от началото на годината до момента. По време на откриването днес броячът показваше 468 деца.

Как ще се осъществява партньорството с трите АГ отделения в града, първи впечатления за това партньорство, какви са пожеланията след откриването на позитивното табло на „Часовника“, чуйте в репортажа на Поли Гънчева:

 Най-новата инициатива на Ротари клуб е насочена отново към децата от всички детски градини в Стара Загора. Закупени са филтри, които ще бъдат поставяни на централния щранг на всяка водоснабдителна система в детските заведения. Целта е да се осигури чиста вода по време на мащабните ремонтни дейности в града. Ротари клуб сътрудничи успешно с Община Стара Загора по всички свои проекти и скоро ще бъде задействан монтажът на пречиствателните инсталации.


Галерия

Още от категорията

Седем абитуриентки и осем момчета се борят за Царица роза и Цар на минералната вода в Павел баня

Утре вечер от 20.00 часа в курортния град Павел баня предстои най-дългоочакваното събитие от програмата на 19-ия Празник на розата и минералната вода, а именно - изборът на Царица Роза и Цар на минералната вода 2023.  Седем абитуриентки и осем момчета..

публикувано на 07.06.23 в 14:38

Стоян Петров изпя песен за Розовата долина

Стоян Петров е роден в Стара Загора. От години не живее в града, но връзката му с дома е много силна. Град Казанлък го вдъхновява да създаде новата си песен „Подранила ми в зори „Розовата долина“. „Това е една песен с послание за изминалите дни,..

публикувано на 06.06.23 в 17:02
Собственичата на компанията-производител на козметика за императрица Масако Китаджима Котобуки, заедно с Царица Роза 2023 Кристина Попова  - (вдясно от Царицата)

Българско розово масло разкрасява императрицата на Япония

Императрицата на Япония Масако използва козметични продукти с българско розово масло. Това разказа за Радио Стара Загора  Китаджима Котобуки, собственичка на компанията - производител на козметиката за Императрицата.  Декоративни продукти на основата само..

публикувано на 06.06.23 в 16:05

Рожденичката Мариана Попова подготвя нов албум

Обичаната българска поп-певица Мариана Попова навършва 45 години днес на 6 юни!  "Пожелавам си да сме здрави, щастливи, да се събираме повече заедно. Ще празнувам със семейството. Искам в този динамичен свят повече спокойно време с децата и с..

публикувано на 06.06.23 в 15:39

Овации за "Една българска роза"

Ароматна, маслодайна, фина, животворна – това е царицата на цветята – българската роза, която прославя страната ни от десетилетия по цял свят. Розата заема особено място в литературното наследство. Вдъхновени от Казанлъшката долина и нейните гюлови..

публикувано на 06.06.23 в 15:07

„И след съня“ е новата песен на Дичо

„ И след съня “ е първата песен на  Дичо  за 2023 г. и последната избрана, за да влезе в лимитираната хит селекция към предстоящия му албум. Песента е всичко, което очакваме от певеца с кадифен глас: изпълнена с мелодия, със силен текст, завладяващо видео..

публикувано на 04.06.23 в 15:45

Председателят на Народното събрание цитира деветокласничка от Стара Загора

Словото на председателя на Народното събрание Росен Желязков, в памет на Христо Ботев и загиналите за България, включи части от есето на Миа Добрева, ученичка в 9 клас в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ - Стара Загора. Нейн преподавател по Български език и..

публикувано на 02.06.23 в 15:20

Зоопаркът с програма за 1 юни

С вход свободен работи старозагорският  зоопарк по повод празника на детето. Подарък за малките посетители беше специална програма, подготвена заедно с екипа на Драматичен театър „Гео Милев“. На открита сцена  актьорите от театъра подариха на..

публикувано на 01.06.23 в 15:48
2

Гласът на малките: как изглежда света през очите на второкласниците

Те са във втори "В" клас и учат във 2 ОУ "П.Р.Славейков", Стара Загора. Посетихме ги изненадващо в първия им час на последния им учебен ден за тази година. Любопитни, усмихнати, мислещи, уважителни помежду си и към техния класен ръководител..

публикувано на 01.06.23 в 15:38

„Усмихни се“ с Вяра Панталеева

„Усмихни се“ е новата песен на Вяра Панталеева, с която посрещаме лятото. Тя поясни, че песента е трябвало да бъде реализирана от "VINTAGE" проекта, но в нея участие взел само тромпетистът Пейо Филипов. Идеята се е родила още преди пандемията...

публикувано на 01.06.23 в 15:09