Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Казанлък

Превърнаха улични лампи в музиканти

7
Снимка: Община Казанлък

Обществените осветителни тела в Казанлък се превърнаха в изящни статуи на улични музиканти. 

От днес пространството около площада със статуята на Японката в Града на розите е с обновена визия, като уличните лампи са преобразени във фини фигури, свирещи на различни инструменти. 


Обогатеното пространство ще донесе още повече усмивки на казанлъчани и техните гости, убедени са от община Казанлък. От там посочват, че това е един от подаръците на кмета Галина Стоянова за юбилейните 120-ти празници на розата в Казанлък.


По публикацията работи: Иван Славов

Галерия

Още от категорията

Седмица на детските мечти организира Община Стара Загора

Празнична програма "За децата и с децата" ще зарадва малки и големи по случай 1 юни тази година. Община Стара Загора е подготвила богат, разнообразен и много интересен културен детски афиш с мероприятия в различни точки на града. От 28ми май до 4 юни..

публикувано на 26.05.23 в 15:11

Стартира "Безопасен интернет от ученици за ученици"

Ралица Бояджиева e учител по Информатика и ИТ в ППМГ "Гео Милев", ръководител e на извънкласен клуб по "Киберсигурност", от скоро част от рубриката "На една мишка разстояние" в предаването "Свободна зона" по Радио Стара Загора. "С учениците от клуба, по..

публикувано на 26.05.23 в 14:56

Деца ще оцветят Художествената галерия под липите за 1 юни

Художествената галерия в Стара Загора се включва в богатата и пъстра програма, която ще зарадва малчуганите по повод 1 юни. „Детски празник на изкуствата" ще започне в 10.30 часа и до 12.00 часа ще очаква всички малки и големи любители на красивото...

публикувано на 26.05.23 в 14:41

„Най – сладките неща“ с Цецо Елвиса

Певецът Цветелин Атанасов или познат като Цецо Елвиса се завърна на българската музикална сцена след осем годишна пауза. Новата му песен се казва „Най – сладките неща“, носи винтидж настроение и се очертава като летен хит. „Това е песен за..

публикувано на 26.05.23 в 13:06
Петър Василев

Виенски музей пази част от архива на Български есперантски театър

БЕТ с това име познават по света Български есперантски театър.  Той е основан през 1958 година от Кирил Дражев. Десетки са изиграните  представления пред международна публика. Зрители от над 30 държави бурно са аплодирали уникалната в световен мащаб..

публикувано на 23.05.23 в 16:45
Денис Иванов, сценограф

Денис Иванов ще представя България на престижен сценографски форум

Старозагорецът Денис Иванов е избран да представя България на Световното сценографско квадриенале в Прага. Редом с Биеналето в Пекин това е най-престижният форум за сценография в света. 33 годишният артист е дипломиран оперен певец, режисьор и сценограф...

публикувано на 22.05.23 в 17:20

Българка предава традициите ни зад граница

Галина Танева е омъжена за старозагорец, но от години живее със семейството си в Англия. Лична история я провокира да избере живота зад граница. Галина е авторка на няколко книги, а в момента подготвя и следваща. Обича всичко българско, проучва..

публикувано на 19.05.23 в 15:13

Ученици обсъждат навлизането на изкуствения интелект

Международният младежки център в Стара Загора организира дебат между ученици, посветен на изкуствения интелект, под надслов „Отношението с новите хора“. Събитието е отворено за широката публика и ще се проведе тази вечер от 18:30 часа в Центъра. Това..

публикувано на 19.05.23 в 11:11

Подкрепа за Момчил -математически талант

Момчил Цонев, който е предучилищна група от Начално училище "Димитър Благоев" в Стара Загора е спечелил златен медал и се е класирал за участие на финала на World Mathematics Invitational (WMI) в Сеул, Южна Корея   – математическо състезание за деца от..

публикувано на 17.05.23 в 16:15

По следите на българското с Веси Бонева

Певицата Веси Бонева представя новата си песен "Следи“, с която ни потапя в една интересна история, свързана със завръщането към българското културно наследство и традиции. Песента е написана от Светлин Къслев и Веси Бонева, съчетавайки..

публикувано на 14.05.23 в 15:45