Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българско розово масло разкрасява императрицата на Япония

Собственичата на компанията-производител на козметика за императрица Масако Китаджима Котобуки, заедно с Царица Роза 2023 Кристина Попова - (вдясно от Царицата)
Снимка: Дарина Колева

Императрицата на Япония Масако използва козметични продукти с българско розово масло. Това разказа за Радио Стара Загора Китаджима Котобуки, собственичка на компанията - производител на козметиката за Императрицата. 

Декоративни продукти на основата само и единствено на естествени съставки и минерали - това произвежда компанията на чаровната Китаджима Котобуки. Кралското  място сред съставките в продуктите е отредено на българското розово масло. 

Причината - освен всички останало собственичката на компанията, която произвежда козметиката за "Японската Лейди Даяна", както наричат императрица Масако, е и инженер - химик по образование. И като такава, Котобуки е направила изследване на всички видове популярно розово масло по света. Резултатите  показали, че тъкмо съставките в българското оказват най-благотворно влияние върху човешката кожа, разказа тя лично. 

Има ли императрица Масако свой любим аромат или пък крем с българска роза - собственичката на компанията, която произвежда козметиката й казва, че не е имала честта да се срещнат лично. Но съсс сигурност знае какви са предпочитанията на знатната й клиентка:  

"Императрица Масако изключително много разчита на това козметиката  да бъде разработена изцяло от натурални масла и натурални съставки, за да може всъщност да живее в хармония с природата и за да направи това, което е много важно – да има грижа за  света и грижа за природата, която ни крепи", обяснява Китаджима Котобуки.  

В сърцето на Розовата долина - Казанлък, собственичката на компанията, произвеждаща козметиката за Императрица Масако  бе за Празниците на розата

Какво е мнението й  за намеренията на Европа да приравни производството на етерични масла към химическата индустрия? И знае ли собственичката на компанията, произвеждаща козметиката за императрицата на Япония, че  европейските комисари умуват дали  розовото масло може да е вредно за човека и здравето му  чуйте в репортажа. БНР подкасти:

Още от категорията

Как се е гласувало на първите избори в Стара Загора?

Началото на местното самоуправление в Стара Загора започва преди 145 години. Тогава през март 1878 година се провеждат първите местни избори. По това време около 2000 мъже са се завърнали в опожарения град. Към този момент избирателни права имат само..

публикувано на 28.09.23 в 10:46

Треньорът Благовест Кисьов разказва за баланса между бадминтона и музиката

Благовест Кисьов започва да играе бадминтон на 10 години в родния си град Първомай .  На 15 се мести в клуб в Хасково. По това време се присъединява към юношеския национален отбор и започва да представя България на различни събития. През 2005 г...

публикувано на 27.09.23 в 17:00

Брадатият лешояд ще се рее отново гордо над България

Тези дни една добра вест долетя от Сдружение „Зелени балкани“  – след 30-годишни усилия и дълга, упорита работа природозащитниците у нас, са на път да върнат един от изчезналите  хищни видове птици – брадатия лешояд!   „ До този момент, когато..

публикувано на 27.09.23 в 15:52

Стара Загора ще е домакин на феста „В сърцето на Тракия"

Фестивалът „В сърцето на Тракия", посветен на Празника на Стара Загора – 5 октомври, се провежда за шести път. Негови организатори са Община Стара Загора, Народно читалище "Родина-1860" и Клуб за български народни танци „Загорци". Целта на фестивала  e..

публикувано на 27.09.23 в 13:11
esen

Започна есенното пренареждане на гардероба

Посрещнахме Есента. Листата на широколистните дървета променят цвета си. Слънце, дъжд, мъгли и ниски температури, съвсем скоро, започват разпределението на главните и второстепенните роли в годишната пиесата. И няма как в това променливо време да не..

публикувано на 23.09.23 в 15:15

Професионалният гримьор Дарина Господинова със съвети за красотата

Дарина Господинова е от Стара Загора и от дълги години се занимава с професионален грим. Професионализъм, качество, отдаденост и внимание към клиента може да откриете при нея, освен изключителен професионалист е и прекрасен и интересен човек с..

публикувано на 21.09.23 в 15:29

Александър Симеонов от „Гласът на България“ е рок музикант и учител в детска градина

Той е Александър Симеонов, на 41 години и е част от музикалния формат „Гласът на България“. Рок музикант е, част е от групата „ Strykers“ и е учител в детска градина в Плевен. Има няколко образования и интереси в различни области. Пример е затова..

публикувано на 21.09.23 в 14:39

Деветдесетгодишна училищна камбана се завърна в селото си след три десетилетия

Днес жителите на старозагорското село Казанка и кметицата Елка Михайлова  се вълнуват от неочакваното завръщане на една реликва в селото…  За историята  с щастлив край разказва Динко Михайлов, който върна на своите съселяни специално отлятата за..

публикувано на 20.09.23 в 14:07

Колекцията на Снежана Маринова разказва историята на Стара Загора в картички и снимки

Експозиция в Стара Загора представя над 200 пощенски картички и снимки от личната колекция на Снежана Маринова. Дългогодишният директор на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ е и изтъкнат колекционер и краевед, а нейната безценна колекция..

публикувано на 15.09.23 в 15:24

Правят ли старозагорци домашна лютеница

На прага на есента голяма част от домакинствата започват да подготвят зимнина. Споменът за приготвянето на българска домашна лютеница в семейна обстановка стои и до днес, но все по-рядко хората правят у дома най-вкусната българска разядка...

публикувано на 13.09.23 в 15:56