В Голямото концертно студио на Радио Благоевград представиха филма "Опиянението на един град"

Радио Благоевград беше организатор и домакин на представянето на документалния филм "Опияненението на един град" и среща с творческия екип. Филмът разказва за кукерския празник Старчевата в квартал "Вароша", град Разлог. Това е едно художествено проникване..

публикувано на 06.03.14 в 15:44

БНР показва свободата в картини на ученици

Изложба на 30 картини на ученици от Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" по проект "Европа за мен" могат да бъдат видени в мраморното фоайе на Българското национално радио до края на март. Те са от конкурса "Моята европейска идея",..

публикувано на 06.03.14 в 14:19

"Срещите" на Радио Пловдив празнува 15 години в ефир

Публицистичното предаване на Радио Пловдив „Срещите” отбелязва своята 15-а годишнина.  "Срещите" е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на двайсетото и двайсет и първото столетие. Тематичната му насоченост обхваща..

публикувано на 06.03.14 в 12:26

Списанието на БНР „Zoom Bulgaria” с премиера в Лондон

Първият брой на списанието на Българското национално радио „Zoom Bulgaria” направи своята премиера зад граница, като радио изданието бе представено на страниците на лондонския вестник „Kensington and Chelsea Today“.  На три страници на вестника,..

публикувано на 05.03.14 в 12:37

„Моята европейска идея“ – изложба в БНР на творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“

„Моята европейска идея“ е името на изложбата, която отваря врати на 6 март в мраморното фоайе на Българското национално радио. Експозицията включва творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и е реализирана от..

публикувано на 05.03.14 в 11:52

51-та щафетна обиколка на Радио Варна

Тази година най-масовата спортна проява в морската столица е посветена на Националния празник на Република България - 3 март, и на две кръгли годишнини - 90 години лека атлетика във Варна и 80 години Радио Варна. В надпреварата участваха 60 отбора,..

публикувано на 04.03.14 в 11:13

Ритъмът на Балканите

Българското национално радио представя концерта "Ритъмът на Балканите". Ще имате възможност да чуете Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и виртуозните ни гост-солисти от Гърция – Матюс Цахаридис, Молдова – Марин Герас, Турция –..

публикувано на 28.02.14 в 17:01

Вихра Григорова показва "Март" в Културния център на Радио Пловдив

"Март" се нарича изложбата живопис на Вихра Григорова, която ще бъде открита на 4-ти март от 18.00 часа в Културния център на Радио Пловдив. Поредната самостоятелна изложба на художничката е под съвместния патронаж на БНР- Радио Пловдив и Дружеството на..

публикувано на 28.02.14 в 16:54

БНР стартира шампионат за най-голяма мартеница

Българското национално радио отправя предизвикателство към всички медии – вестници, радиа, телевизии, да се включат в шампионат за изработване на най-голяма мартеница. БНР посреща Баба Марта с ръчно изработена мартеница - уникат, която вече краси..

публикувано на 28.02.14 в 15:06

Творби от съвременни български композитори ще звучат в Първо студио на БНР

Творби от съвременни български композитори ще звучат в концертното Първо студио на Българското национално радио. На 28-и февруари, петък, от 19.00 ч. меломаните ще чуят камерни композиции от авангардното поколение творци Иван Спасов, Васил Казанджиев,..

публикувано на 26.02.14 в 12:25