Наематели на "Каваците" сигнализират за неправомерни действия на община Созопол

За незаконосъобразни действия на община Созопол сигнализираха наемателите на къмпинг „Каваците“. Общината е изпратила служители и полицаи на място да съборят дървено бунгало, което се използва за склад и да преместят караваните намиращи се до него. В..

публикувано на 01.04.19 в 12:35

Тази година няма да бъде изграден Зелен амфитеатър в „Меден рудник“

Тази година няма да бъде изграден Зелен амфитеатър в комплекс „Меден рудник“. Това стана ясно от отговор на местната администрация след питане на общинския съветник Живко Табаков. Той обясни, че над 50 търговци в района са били притеснени, тъй като..

публикувано на 31.03.19 в 10:11

На мястото на спортната площадка до 37 и 39 блок в бургаския комплекс „Лазур“ няма да се строи

На мястото на спортната площадка до 37 и 39 блок в бургаския комплекс „Лазур“ няма да се строи. Това е решението на Община Бургас, въпреки че имотът е частен и съдът го е възстановил на собствениците, уточни кметът Димитър Николов. Те желаеха там да..

публикувано на 31.03.19 в 08:15

Няма да се изграждат мидени ферми в залива Атлиман

Общинските съветници в Приморско единодушно приеха декларация срещу изграждането на ферми за черна мида и скариди на две места край Китен. Причината е, че подобно инвестиционно намерение ще повлияе негативно на туризма в общината. Декларацията..

публикувано на 28.03.19 в 15:33

Областният информационен център с нов тригодишен период

Бургаският Областен информационен център в следващия тригодишен период  ще функционира с бюджет от 400  хиляди лева. Предвижда се провеждането на 87 събития, сред  тях са и  традиционните  публични информационни срещи в общините, съобщава..

публикувано на 28.03.19 в 13:08

Няма да се отдава под наем плаж "Липите"

По заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова няма да бъде сключен договор за отдаване под наем на морски плаж „Липите“, край Синеморец. Причината е, че въпреки очакванията да бъде осигурен пешеходен достъп до ивицата, това няма възможност да се..

публикувано на 27.03.19 в 16:38

Около 800 лева ще е заплата на камериерка това лято

   Пред новия туристически сезон търсенето на служители по Черноморието  е в разгара си, по –високи заплати и обучение предлагат работодателите това лято. Много от тях отново ще наемат неопитни служители. Това са предимно млади хора, които решават да..

обновено на 27.03.19 в 16:01

Бургазлии търсят сезонна работа със заплащане около 1000 лева

За заплати от 500 лева за общи работници до над 800 лева за администратори са готови да работят през този сезон хора от бургаския регион. Безработните, кандидати за тези позиции, са регистрирани в бюрото по труда. Много от тях нямат опит, а сред..

публикувано на 27.03.19 в 08:49

Проверяваме хонорарите си от 2018 г онлайн

От днес физическите лица могат да проверят в сайта на НАП дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари. Така гражданите ще могат да проверят и..

публикувано на 26.03.19 в 11:23

Остава седмица фирмите да подадат годишните си данъчни декларации

Седмица остава за подаване от фирмите на годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци. Тази година крайният срок е 1 април, защото 31 март е  почивен ден. Декларацията се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис. С нея..

публикувано на 26.03.19 в 11:21