Орешарски се отказва от арх. Тихолов

    Кандидатът за премиер на програмното правителство Пламен Орешарски  най-вероятно ще оттегли кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране, съобщават агенции. Проектокабинетът бе представен вчера, но в медийното..

публикувано на 28.05.13 в 07:54

Оповестиха проектокабинета

  На извънреден пленум на „Позитано", малко преди 17 часа, номинираният за премиер Пламен Орешарски обяви проекта си за нов Министерски съвет и министрите, който ще представи утре сутринта на държавния глава. Той обяви, че в състава на новото правителство..

публикувано на 27.05.13 в 17:22

Орешарски получи мандат да състави правителство

  Държавният глава Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски, след като партия ГЕРБ отказа да излъчи кабинет. Преди да се стигне до връчването на два мандата в..

публикувано на 23.05.13 в 17:19

ГЕРБ поискаха официално касиране на изборите

    Представители на ГЕРБ внесоха искането си в Конституционния съд за касиране на парламентарните избори, проведени на 12-и май. Партията получи най-много гласове на предсрочните избори, но въпреки победата от ГЕРБ обявиха, че ще искат касиране на вота...

публикувано на 22.05.13 в 17:31

Депутатите се заклеха, президентът ги инструктира

    В четвъртък-23 май, ще започнат консултациите за съставяне на следващия кабинет, заяви президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към депутатите и нацията при откриването на първото заседание на 42-то Народно събрание. "Намираме се в комбинация от..

публикувано на 21.05.13 в 14:26

Луков - кандидат за председател на общинския съвет

  Константин Луков е кандидатът за председател на общинския съвет в Бургас. Тава реши на свое заседание групата на ГЕРБ в съвета снощи. Съветниците са на мнение, че той вече има опит като заместник-председател и е най-подходящата кандидатура...

публикувано на 21.05.13 в 11:14

Довечера ще предложат заместник на Снежина Маджарова в местния парламент

  Групата на общинските съветници на ГЕРБ довечера ще излъчи номинация за председател на Общинския съвет. Досегашният шеф на местния парламент Снежина Маджарова от утре сяда зад депутатската банка. На Маджарова често й се налагаше води люти..

публикувано на 20.05.13 в 15:00

Парламентът се събира днес

    Първото заседание на 42-то Народното събрание ще се проведе днес. Президентът Росен Плевнелиев заяви, че българските граждани очакват от новия парламент конкретни ангажименти, реформи и политики, които да дадат решения на проблемите. Необходими са ни..

публикувано на 20.05.13 в 08:40

Новият парламент се събира във вторник

  Датата, за която е постигнат консенсус с всички политически лидери на парламентарно представените партии за свикване на Народното събрание, е 21 май, обяви президентът Росен Плевнелиев. След срещите с лидерите на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака" държавният..

публикувано на 17.05.13 в 15:51

Тръгват глобите за непремахнати предизборни плакати

    До днес агитационните материали от предизборната кампания трябваше да бъдат премахнати от оградите, фасадите, автобусните спирки и пр.. Глобата за партиите, които не са си изчистили агитационните материали, е от 1 000 до 5 000 лева. Срокът за..

публикувано на 16.05.13 в 14:19