Бургаски социалисти искат по-ниска такса "смет"

20% намаление на таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти предлагат общинските съветници от БСП в Бургас. Тя не е намалявана от 2011 г., когато бе занижена с 0,5 промила до 10, поясни водачът на групата им в местния парламент Евгений Мосинов...

публикувано на 12.11.13 в 14:09

Осама Башир: Законът трябва да е за всички

  "Не всички българи са против бежанците в страната", така коментира пред радио Бургас протестите срещу нелегалните емигранти говорителят за България на Сирийската свободна армия Осама Башир. Припомняме, че те бяха провокирани от нападението над..

публикувано на 05.11.13 в 14:51

Атанасов се очертава като новият-стар омбудсман в Бургас

Таню Атанасов най вероятно ще остане обществен посредник на територията на община Бургас. Това става ясно от протокола на провелото се заседание на комисията по организация на дейността. В секретариата на Общинския съвет са били депозирани заявленията на..

публикувано на 31.10.13 в 17:32

Пламен Янев напусна партията на Меглена Кунева

Пламен Янев напусна поста си като областен координатор на Движение „България на гражданите“ в Бургас. Започнах политическата си кариера тук, с идеята, че това е нова партия, с хора, които искат да променят статуквото, коментира в студиото на Радио Бургас..

публикувано на 30.10.13 в 18:29

Бургас пред загуба на евро пари, твърдят депутати от ГЕРБ

“Съществува реалната опасност Бургас да загуби средства от ЕС за изграждането на велоалея, която да свързва града с кв. Сарафово. Присъствах на среща по темата в Министерството на инвестиционното проектиране и се оказва, че има минимален шанс проектът,..

публикувано на 28.10.13 в 15:28

Оградата на границата - готова до зимата

До началото на зимата триметровата телена ограда на българо-турската граница между Лесово и Крайново ще бъде завършена. Паралелно се изгражда и система за видео наблюдение на граничната зона. Вече са прочистени над 10 километра гористи терени и пътища в..

публикувано на 28.10.13 в 15:18

Войската вдига оградата с Турция

  Българската армия започва изграждането на инженерно-техническо съоръжение на държавната граница с Република Турция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. В съответствие с мерките, предложени от министъра на отбраната Ангел Найденов,..

публикувано на 24.10.13 в 15:23

Предлагат нови мерки за защита на животновъдите в Странджа

Промяна  в  Закона за Ветеринарно -медицинската дейност   относно изплащането на обезщетения на стопаните при умъртвяване на животните заради болест предлага работната група, инициирана  от областния управител на Бургас Павел Маринов. Идеята е по-нов начин..

публикувано на 24.10.13 в 09:32

Доган не иска да свидетелства срещу Октай Енимехмедов

  Почетният лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган иска да бъде заличен от списъка със свидетели по делото срещу Октай Енимехмедов. Това стана ясно от приложена молба към поредния болничен лист, с който Доган извини днес отсъствието си..

публикувано на 21.10.13 в 14:24

Край Елхово правим 30 км. преграда на границата

30-километрова техническа преграда ще бъде изградена по границата на България с Турция в региона около Елхово.Там най-често на наша територия преминават нелегални емигранти, обяви заместник-вътрешният министър Васил Маринов след заседанието на Министерския..

публикувано на 16.10.13 в 17:49