Задържаха собственика на "Винпром Карнобат" и още 9 души (обновена)

Собственикът на „Винпром Карнобат“  Миню Стайков и още 9 души са задържани за 24 часа в рамките на операция на спецпрокуратурата срещу организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Утре ще стане ясно на кои от задържаните ще..

обновено на 05.09.18 в 12:04

Задържаха турски гражданин издирван от румънските власти

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът постанови „задържане под стража“ на турски гражданин, издирван от румънските власти с Европейска заповед за арест. Тя е издадена въз основа на осъдителна присъда на Апелативния съд в  Констанца преди 2..

публикувано на 05.09.18 в 07:30

Сложиха белезници на пиян украинец шофирал без регистрационни табели

Несебърски полицаи сложиха белезници украинец шофирал пиян без регистрационни табели. 39-годишният мъж се опитал да осуети полицейската проверка като отказал да даде документите си. Той е задържан, чрез използването на физическа сила и белезници...

публикувано на 04.09.18 в 13:24

Михаил Попов:Единният орган по безопасността трябва да включва експерти от различни области

Единният орган, който ще отговаря за безопасността по пътищата, трябва да включва експерти от различни области. Това коментира пред БНР - Бургас Михаил Попов от Института за пътна безопасност. "11 институции в момента отговарят за пътната..

публикувано на 03.09.18 в 09:08

Пуснаха под домашен арест eдин от обвиняемите за сбиването в Сакса бийч

Районният съд в Бургас остави в ареста Георги Карчев и П.Ганев, обвиняеми за сбиването в   заведение в Морската градина от 29 август. Димитър Колев, който е с чисто съдебно минало и има малко дете, ще бъде с мярка домашен арест, съобщиха от..

публикувано на 02.09.18 в 16:30

Пожар в местността Каптажа (ОБНОВЕНА)

Три противопожарни автомобила гасят огъня в района на местността Каптажа, тръгнал след разчистването на сухи треви. Вятърът  е спомогнал за разрастването на пожара, обхванал нивите до стопански постройки. Установено е,че са изгорели около 60 дка. суха..

публикувано на 02.09.18 в 14:15

Съдът решава да остави ли в ареста тримата от Сакса бийч, издирват още един мъж

Районният съд в Бургас гледа мерките за неотклонение на Георги Карчев, П.Ганев и Димитър Колев, обвиняеми за сбиването в заведение в Морската градина от миналата сряда.   За първия закона предвижда до 6 години затвор , защото има извършени други..

публикувано на 02.09.18 в 11:40

Искат задържане под стража за трима с предявени обвениния за хулиганство

Исканията за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо три лица, обвинени за извършване на хулигански действия в заведение  в Приморски парк са внесени в Районен съд - Бургас. Те ще бъдат гледани на заседание в 11 часа. Конфликтът..

публикувано на 02.09.18 в 09:35

Задържаха двама мъже за контрабанда на стоки за близо 100 хил.лв

Двама мъже са задържани за нерегламентиран внос на стоки от Турция, съобщиха от Окръжна прокуратура - Бургас. С лек автомобил те внесли препарати, електронни цигари, електроника, итечност за електронни цигари, хард дискове и др., всички стоки на..

обновено на 31.08.18 в 17:55

Зачестили са инцидентите с газови бутилки в Сливенско

Инцидентите с газови бутилки за битови нужди са зачестили през последните три месеца в област Сливен. Това съобщи началникът на Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Владимир Демирев...

публикувано на 31.08.18 в 17:45