Предавания


„Фолклорна среща“ – с капанския фолклор в новите записани песни на Даниела Кремов за БНР.

След първите песни, които реализира с оркестъра за народна музика на БНР , един от не многото съвременни пазители на капанския фолклор – народната певица Даниела Кремов, остави за фонда на БНР, още образци, предадени от нейната баба и певиците..

публикувано на 11.11.16 в 14:50

За празника на Народните Будители – с Бен Крос – днешният ‚Джеймс Баучер

От Холивуд през снимки по всички континенти , световната кино звезда Бен Крос избра България и се влюби в нейната красота, природа запазен и съхранен фолклор и традиции.Това не е поредна роля, а неговата висока оценка към нашето културно и..

публикувано на 31.10.16 в 16:09

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 30 ОКОТМВРИ:

Как петкратната европейска шампионка по таекуондо Лидия Дукова се върна в Бургас и превърна хобито си да прави артподаръци от бебешки дрехи и аксесоари в бизнес ще разберем от нея след 13 часа. Темата продължаваме с известния гримьор Теодора..

публикувано на 30.10.16 в 12:25

Всичко за сертифицирането на спа и балнеолечебните хотели във „Виа Понтика“ с гост - Румен Драганов.

Знаете ли за започналото сертифициране на спа и балнеолечебните хотели, и сенаториуми ? Запознати ли сте със стъпките по които можете да кандидатствате и научете какви големи ползи и възможности ще имате ! С цел да достигне тази важна..

публикувано на 25.10.16 в 16:51

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 23 ОКТОМВРИ:

Търсим хармония за духа и тялото с йога инструктора Надежда Прокопова. Освен това тя е архитект и майстор на бижута. Многоликата Надежда ще бъде гост в студиото след 13 часа. Спасение от модна грешка или скучен дрескод е малката черна рокля ще си..

публикувано на 23.10.16 в 12:14

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 9 ОКТОМВРИ:

Д-р Стилиянова от хитовия сериал „Откраднат живот“ е нашата специална Ева днес. Извинете, всъщност Ралица Паскалева, актрисата, която играе ролята на амбициозната лекарка, озовала се бременна и с амнезия във втория сезон. Препитахме я за всичко..

публикувано на 09.10.16 в 10:53

Трети конгрес и 10 години БСБСПА – с вицепрезидента на ЕСПА и заместник председателя на съюза – Сийка Кацарова ,във „Виа Понтика“!

10 години успешна работа за това отново да сме една от топ-дестинациите на Балнео и Спа картата на Европа и света ! Тази събота ви очаква интересна среща в предаването за туризъм на радио Бургас, с вицепрезидента на ЕСПА и заместник..

публикувано на 21.09.16 в 16:07

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 18 СЕПТЕМВРИ:

Актрисата Аглика Бояджиева говори за новата си роля на бургаска сцена в пиесата „Квартет”, съкровените загуби и есента в живота, обсебена от модата: модният блогър Тереза Восканян разказва за личния си стил и как градският пейзаж може да стане моден..

публикувано на 18.09.16 в 10:23

В навечерието на новата учебна година - инж. Виолета Илиева пред "Гларуси и шамандури

Дами и господа, учебната 2016-2017 година ще стартира с нови наредби, нов учебен план и нови програми за учениците в I и V клас, промени в оценяването на учениците, които сега ще са в I и в V клас, и в графика на учебното време. Новите документи са..

публикувано на 09.09.16 в 10:00

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 4 СЕПТЕМВРИ:

Уж е септември, а лятото още е тук двойно по-цветно и пълно със събития, като за последно. Посоките, в които тръгваме и ние днес: Дами с бензин в кръвта от цялата страна си дадоха среща край морския бряг за първи път, ще ги чуем след минути. В..

публикувано на 04.09.16 в 11:00

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 21 АВГУСТ:

Д нес отиваме в Жеравна, където продължава тридневния фестивал на носията за едно интервю с холуведската звезда Бен Крос, част от ВИП гостите на фестивала. Оказа се, че те са много - не всеки ден може да се види министъра на туризма Николина..

публикувано на 21.08.16 в 12:53

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 14 АВГУСТ:

Днес ще се къпем в звезден блясък заедно с телевизионната водеща и ловец на интервюта с кино знаменитости Стаси Кара. Тя е общувала отблизо с най-големите в шоу бизнеса като Сара Джесика Паркър, Никол Кидман, Ема Томпсън и Чарлийз Терон, затова..

публикувано на 14.08.16 в 11:47

На празника на остров Св.Анастасия – тази събота във „Виа Понтика“ и в анонс за фестивала „ Жеравна“ – 2016!

Един морски уикенд в акваторията на Бургаския залив ви предлагаме в предаването за туризъм на радио Бургас, само 2 дни преди големия християнски празник Успение на пресвета Богородица, на който празнува и остров св.Анастасия ! Защо именно тогава..

публикувано на 12.08.16 в 14:48

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 31 ЮЛИ

Eдно издание с песните победители в конкурса „Бургас и морето” ни предстои днес. Ще чуем бисерите на семейния тандем водещи Екатерина Евро и Сашо Кадиев, ще ви разкажем как се справиха бургазлиите сред участниците и защо дрескодът на дамите на сцената..

публикувано на 31.07.16 в 11:05

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 24 ЮЛИ:

Днес ви срещаме с 16-годишната Янита Димитрова, която е новата „Мис Созопол“.   Ще разберем за какво спорят у дома Миро и Мери Мутафчиеви от група „Мери бойс бенд“, защо бургазлията Владо Димов реши да участва за първи път соло в конкурса „Бургас..

публикувано на 24.07.16 в 12:45