Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест и в Бургас за бързи съдебни процеси срещу убийците на пътя

Снимка: БГНЕС

Протест с искане за бързи съдебни процеси за смърт на пътя се проведе днес пред Съдебната палата в Бургас. Близки на загинали се събраха, за да поискат промени от правосъдната система.

Процесът за смъртта на малката Красимира, сгазена в с. Крушевец, започва на 10 март. Това стана ясно днес на мирен протест под надслов "За бързо правосъдие за убийците на пътя", който се проведе в Бургас. Организаторите от Фондация "Безопасни улици от Валя" и асоциации, свързани с пътната безопасност, събраха около 20 души - роднини на загинали по пътищата. Михаил Попов от фондация "Безопасни улици от Валя":

Да влезе в съда отнема от един до 3-4 месеца, обикновено това става чак в шестия месец, а цялото дело на трета инстанция приключва минимум след година и половина.

Подобен е случаят на сгазената на пешеходна пътека в Бургас преди повече от година Антоанета Димитрова, коментира сестра й Станимира: До сегашния момент абсолютно нищо не се случи.

Сравнително бързо ще започне делото за смъртта на 11-месечното момиченце, което бе сгазено от граничен полицай на 11 септември миналата година на тротоар в село Крушевец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44