Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва делото за убийството на 11-годишната Никол

В Бургаския окръжен съд започва делото за убийството на 11-годишната Никол. Обвиняем за престъплението е 15-годишният Иван Иванов, задържан часове след инцидента. Срещу него са повдигнати обвинения за умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. 

Престъплението беше извършено в асансьор в бургаския комплекс „Меден рудник“ на 20 август миналата година. Събраните доказателство по делото сочат, че непълнолетният младеж е убил Никол чрез прерязване на сънната артерия с нож.

Разследването приключи в кратки срокове, заяви при внасянето на обвинителния акт в съда ръководителят на апелативната прокуратура Любомир Петров.

Родителите на 15-годишния Иван твърдят от самото начало, че синът им е невинен. Има свидетели, че Иван е бил с деца навън, когато е извършено престъплението, каза неговата майка Донка Петрова.

Делото ще се гледа при закрити врата, тъй като ще бъдат изнесени данни и факти, засягащи малолетни и непълнолетни лица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44