Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планиран ремонт е причината за честото спиране на тока в с. Горица

Снимка: Радио Шумен

Планиран ремонт по електропровода, захранващ поморийското село Горица, е причината за честото спиране на тока. Това обясниха от Електроразпределение Юг. Ремонтните дейности трябва да приключат до септември.

За често спиране на тока в село Горица сигнализираха слушатели на Радиото. Те твърдят, че това се случва почти всеки ден през цялото лято, а потърпевшите са жители и търговци в населеното място:

"Тази сутрин спря поне за половин час. То и да звъниш там, те просто не ти казват нищо".

"В сряда нямаше ток, в петък също. Сега в сряда пак няма да има, петък отново няма да имам ток. Можете ли да си представите как работим".

Спирането на тока не се дължи на чести аварии, а на планирана подмяна на захранващия електропровод. С това уточнение обясни ситуацията в Горица Крум Косев от Елекроразпределение Юг.

"Монтират се нови стълбове, нови изолатори и ремонтът е наложителен с цел да се подобри състоянието на този електропровод. Това е единственият възможен технически начин за подмяна на съоръженията с цел да намаляваме аварийността".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44