Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфискуваха 111 хиляди кутии с контрабандни цигари на бургаското пристанище (снимки)

4
Котрабандните цигари са били скрити в дъски от бор.
Снимка: БГНЕС

Митничари са конфискували 111 хиляди кутии с контрабандни цигари при проверка на контейнеровоз на бургаското пристанище. Стоката на стойност 835 хиляди лева е била предназначена за българско търговско дружество.

Корабът е плавал под либерийски флаг и е пристигнал от Руската федерация. Официално той е превозвал шлифовани дъски от бор, които не издават наличието на контрабандни цигари, каза заместник-директорът на Агенция "Митници" Юлиян Мирков:

„При изключително сериозен оглед на стоката колегите забелязват микропрорези по цялата дължина на дъските и с помощни средства успяват да отделят част от дъската, което се явява капак на укритието. Виждат изключително добра подготовка по отношение на издълбана кухина в самите дъски и във всяка дъска установяват по 48 кутии цигари“.

По случая е образувано досъдебно производство, уточни административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.    



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44